Волинський суд призначив за смертельну аварію іспитовий термін

Волинський суд призначив за смертельну аварію іспитовий термін
Ковельський міськрайонний суд за смертельну аварію призначив 4 роки позбавлення волі, проте звільнив винуватця від відбування основного покарання, встановивши іспитовий термін на два роки.

Аварія трапилася 31 грудня 2016 року близько 10 години ранку поблизу села Колодяжне, – пише Район.Ковель.

За кермом Mercedes-Benz Е220 з польським реєстраційним номерним знаком перебував уродженець Красноярського краю Російської Федерації. Рухаючись зі сторони Луцька до Ковеля, він на великій швидкості здійснив обгін автомобіля «ВАЗ 2107», який їхав попереду. В результаті «ВАЗ 2107» з’їхав у кювет, де перекинувся, а 81-річна пасажирка цього автомобіля, отримавши тяжкі травми, померла на місці пригоди ще до приїзду «швидкої допомоги». Інші двоє людей отримали легкі тілесні ушкодження і не госпіталізовувались.

30-річний обвинувачений свою вину визнав повністю та розповів у суді, що не впорався з керуванням, його машину «занесло», оскільки була ожеледиця.

Загибла жінка мешкала у селищі Чортків Турійського району, не мала ні чоловіка, ні дітей, була членом релігійної громади «суботників» і того ранку їхала з іншими одновірцями на богослужіння до Ковеля. Винуватець смертельної ДТП був на її похованні, відшкодувавши витрати. Постраждала сторона будь-яких претензій до нього не мала та просила головуючу у справі не позбавляти його волі.

Чоловіку врахували позитивну характеристику за місцем проживання і те, що він має на утриманні малолітню дитину.

Ковельський міськрайонний суд призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік, але звільнив від відбування основного покарання, встановивши іспитовий термін на два роки.

З нього також стягнуть на користь держави процесуальні витрати у кримінальному провадженні – 4402 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський суд призначив за смертельну аварію іспитовий термін
05 квітень, 2017, 12:04