Затримали лучанок, які видурили в людей 700 тисяч

Затримали лучанок, які видурили в людей 700 тисяч
Шахрайок, які протягом року видурили в людей 700 тисяч гривень, затримали правоохоронці в Луцьку.

Загалом зловмисниці ошукали понад 20 людей, – повідомляють у прес-службі поліції Волині.

Правоохоронці з’ясували, що протягом червня 2015-березня 2016 року 29-річна та 31-річна лучанки ошукали 24 людей та заволоділи їхніми коштами на загальну суму 700 тисяч гривень. Шахрайки видурювали гроші під приводом продажу сільськогосподарської техніки через інтернет.

Лучанки розміщували оголошення про продаж сільськогосподарської техніки за заниженими цінами. Умови придбання товару шахрайки обговорювали із постраждалими по телефону та переконували людей у правдивості досить низької вартості сільськогосподарської техніки.

Після цього зловмисниці укладали договір фінансового лізингу із постраждалими, умисно замовчуючи при цьому його суть та умови, супроводжували їх в банк, з метою оплати комісії за організацію такого договору, свідомо обманюючи їх, що ці кошти є авансом або повною вартістю купівлі транспортного засобу.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи на встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.