Лучани з 1 грудня муситимуть міняти свої адреси

Лучани з 1 грудня муситимуть міняти свої адреси
Через перейменування двадцяти семи вулиць Луцька з 1 грудня 2012 року жителям близько півтисячі будинків доведеться змінювати адресу.

Про це стало відомо 8 листопада під засідання виконавчого комітету.

Рішення Луцької міської ради «Про перейменування вулиць міста Луцька» прийняли ще 30 листопада 2011 року. У ньому записали, що вулиці повинні змінити назву 1 грудня 2012 року.

Окрім перейменування самих назв вулиць, відбудеться зміна нумерації будинків.

Як пояснив директор комунального підприємства «Луцькмістобуд» Андрій Маруняк, разом зі зміною назв вулиць заодно вирішили й впорядкувати нумерацію будинків – аби покращити орієнтування людей. Наприклад, замінити номер 27а на номер 28, який легше запам’ятати.

Загалом, через перейменування зміни відбудуться на 35 вулицях Луцька - адже це торкатиметься ще й будівель суміжних вулиць.

Останнє перейменування відбулося у 2008 році. Тоді перейменовували 11 вулиці. Зі слів Маруняка попереднього разу у зв’язку з перейменуванням люди змінювали документи протягом півроку.

Луцький міський голова Микола Романюк каже, що вже до нього ходять на прийом люди і пишуть скарги, що вони не хочуть перейменування. Втім нічого не поробиш, адже рішення рада прийняла, каже мер.

Лучани у зв’язку зі зміною адреси повинні будуть змінити місце реєстрації у «паспортному столі». А от юридичним особам доведеться вносити зміни у правоустановчі документи, повідомляти партнерів про зміну юридичної адреси тощо.

Зі слів Маруняка на цих вулицях є близько півтисячі будинків. Які фінансові затрати понесуть громадяни і який бюджет для виготовлення табличок – поки що важко сказати.

Мова йде про зміну нумерації і назв на вулицях, які поки що носять назви Тухачевського, Бринського, Олега Кошового, Лазо, Радгоспній, Чкалова, Уляни Громової, Краснодонців, Ринок, Тюленіна, Земнухова, Баумана, Орджонікідзе, Щорса, Куйбишева, Кірова, Тюленіна, Свердлова, Горького, Пролетарська, Колгоспна, провулків Колгоспному, Радищева, Фрунзе, Котовського, Доватора, Невського, Бабушкіна, Пархоменка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як можна 27а перейменувати на 28, це ж будинок буде на протилежному боці вулиці.
Самі розвели безпорядок з тими вулицями і номераціями, а тепер людям клопіт зайвий.
Відповісти
Я думаю цей приклад умовний.
Відповісти
Розумники -депутати.Чи даєте Ви звіт своїм діям. Пропоную всю процедуру перереєстрації провести за рахунок депутатів, щоб ім трохи посвітлішало в " державних головах"
Відповісти
Останні новини
Лучани з 1 грудня муситимуть міняти свої адреси
08 листопад, 2012, 13:06
На Волині - спалах кору
08 листопад, 2012, 12:44