Антимонопольники порадили «Теремно Хліб» знизити ціну на хліб

Антимонопольники порадили «Теремно Хліб» знизити ціну на хліб
Антимонопольний комітет України провів перевірку цін на хліб, яке виробляє ПАТ "Теремно Хліб" і виявив порушення.

За результатами аналізу матеріалів, отриманих від ПАТ «Теремно хліб», було встановлено, що підпиємство застосувало у березні 2017 року завищені, економічно необґрунтовані ціни на хліб масового споживання («Січовий», «Подільський»), - інформує прес-служба Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Підприємство передбачило завищені обсяги затрат газу та у 1,5 – 1,8 рази вищий рівень рентабельності виробництва, ніж у попередньо діючих цінах.

Такі дії виробника, при незмінних витратах на борошно та паливно-мастильні матеріали, містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в межах м.Луцьк, Луцького, Рожищенського, Ківерцівського, Любешівського, Маневицького, Локачинського та Горохівського районів шляхом ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Порівняльний аналіз оптово-відпускних цін, що застосовувалися іншими значимими учасниками ринку протягом першого кварталу 2017 року показав, що найвищі оптово-відпускні ціни на хліб масових сортів встановлює ПАТ "Теремно Хліб".

Відділення рекомендувало товариству вжити заходів, спрямованих на припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом приведення оптово-відпускних цін на хліб масового споживання до економічно обґрунтованого рівня та повідомити територіальне відділення про виконання зазначених рекомендацій у 30-денний термін з дня їх отримання.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Антимонопольники порадили «Теремно Хліб» знизити ціну на хліб
06 квітень, 2017, 10:14