Луцьк офіційно отримав заступників міського голови

Луцьк офіційно отримав заступників міського голови
Рішенням сесії Луцької міської ради першим заступником міського голови призначили Григорія Недопада, заступниками – Григорія Пустовіта, Олександра Рачкова та Костянтина Петрочука.

Голосували за нових заступників під час сесійного засідання 6 квітня.

До Григорія Недопада у деяких депутатів були питання. Юлія Вусенко поцікавилася, чи не стане бюджет міста бюджетом «проїдання». Натомість Недопад зауважив, що поки був головою Ківерцівської райради, щоразу працювали на результат.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що так і не знає, які плани на своїх посадах реалізовуватимуть Недопад та інші заступники, бо їх не озвучували достатньо. Натомість секретар ради Ігор Поліщук сказав, що питання обговорювали на інших комісіях, де й озвучували плани на роботу.

Радикали зауважили, що «їхній» заступник Костянтин Петрочук розуміє відповідальність, та має бажання працювати. Тому наразі треба підтримати кандидатури заступників. Мовляв, якщо фракція не хоче голосувати, то треба було пропонувати своїх заступників.

Натомість депутат від «Самопомочі» Алла Надточій зауважила, що кілька років тому у колег-депутатів були кардинально інші позиції, вони виступали за зменшення кількості заступників тощо. Тому інші фракції не подавали інших кандидатур, аби про відповідальність перестали говорити, а почали її брати на себе.

Зрештою, кандидатуру Григорія Недопада підтримали 32 депутати. Поліщук побажав Недопаду, аби люди відчули користь від його роботи.

Наступною розглядали кандидатуру Пустовіта, яку без обговорення підтримали 26 депутатів. Він подякував за довіру і висловив впевненість у тому, що спільно вдасться плідно попрацювати на користь лучан.

До кандидатури Олександра Рачкова виникли запитання. Депутат Алла Надточій спитала, чи надалі у місті триватимуть незаконні забудови, а Юлія Вусенко ж запитала, чи надалі Рачко буде керуватися законодавством та діяти у межах повноважень.

Депутата Миколу Федіка цікавило, яким чином Рачков розвиватиме туризм. Той відповів, що ця сфера буде у пріоритеті. Зрештою, після тривалої бесіди депутат Павло Данильчук висловив сумніви у доцільності висування кандидатури Рачкова на відповідну посаду – мовляв, у роботі юридичного відділу було багато питань. Зрештою, його кандидатуру підтримали 24 депутати.

Останньою розглядали кандидатуру Костянтина Петрочука – після обговорень його кандидатуру підтримали 26 депутатів.

Секретар міськради побажав заступникам плідної та результативної роботи. До слова, жодну із кандидатур не підтримала регламентна комісія, а комісія з питань міжнародного співробітництва, молоді та спорту не ухвалила жодного рішення щодо всіх, окрім Рачкова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото заступники, особливо, шофер петручук.
Відповісти
Останні новини
Луцьк офіційно отримав заступників міського голови
06 квітень, 2017, 12:26