У Нововолинську відеокамери закуплять за кошти підприємців

У Нововолинську відеокамери закуплять за кошти підприємців
Міська влада Нововолинська планує виділити кошти на закупівлю комплексу для обслуговування 128-ми камер.

А от самі камери відеоспостереження Віктор Сапожніков просить встановити за свій кошт місцевих підприємців, - пише Буг.

5-го квітня на зустрічі представників правоохоронних органів, підприємців та влади Віктор Сапожніков наголосив, що влада готова виділити порядку 100 тисяч гривень на комплекс для обслуговування 128-ми камер.

Суть проблеми полягає в тому, що для того, щоб забезпечити під’єднання до цієї міської системи відеонагляду, значну частину видатків мають понести саме підприємці. Їх добровільно-примусово попросили придбати камери за власні фінанси. Дві камери відеоспостереження, вартість яких 5 тисяч гривень, підключатимуть до серверу в поліції, на який гроші офіційно ще не виділили.

Якщо ж власник магазину чи будь-якого іншого закладу хоче отримувати запис з камер особисто для себе, то, відповідно, з кишені треба дістати трохи більше грошей – приблизно в два рази.

Людей обурила заява міського голови, мовляв, це для них невеликі кошти. Бо по-перше, представників бізнесу кликали на зустріч з мером вибірково і ніхто не розуміє, за якими критеріями проходив такий відбір. По друге, підприємцям, у яких є камери, вже кажуть, що вони “не підходять”. По-третє, їх повідомляють, що проводитимуться перевірки щодо встановлення камер.

Виконувач начальника поліції Андрій Ливин каже, що підприємці таку ініціативу підтримали і заперечує той факт, що мер міста зобов’язав закупити камери.

“Це було виключно прохання, а не зобов’язання. Вчора ми роз’яснили, що якщо ми не будемо всі разом дбати про безпеку міста, то й результату не буде. Ми можемо підключати камери, які вже є встановлені на магазинах, і додаткові. Щодо вартості, то це приблизно 5 тисяч гривень з розрахунку на дві камери.

Обстежили близько 200 об’єктів у Нововолинську, їх власників запросили на нараду. Встановлювати камери чи ні – це їхня особиста справа. Якщо не вистачить камер, ми поступово самі заповнимо цей комплекс за наші кошти. Перевірка підприємців не проводитиметься”, – відзначив головний поліцейський міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську відеокамери закуплять за кошти підприємців
06 квітень, 2017, 14:23