Степан Івахів ініціював створення комісії в справі бійців 51-ї бригади

Степан Івахів ініціював створення комісії в справі бійців 51-ї бригади
Народний депутат Степан Івахів ініціював створення тимчасової слідчої комісії, робота якої може вплинути на справу "22 бійців".

Нагадаємо, на Волині майже 3 роки судять 22-х бійців 51-ї бригади, яких звинувачують у відмові від несення обов’язків військової служби за попередньою змовою. Йдеться про події липня 2014 року, коли підрозділи бригади потрапили в оточення в Луганській області. Деякі командири покинули своїх підлеглих і дезорієнтовані військові залишилися з проблемами сам на сам.

Як повідомив адвокат і волонтер Василь Нагорний, саме для вивчення цього епізоду війни з Росією і хочуть створити комісію.

"Люблю, коли "мужчина сказав - мужчина зробив". Початок є! Сьогодні народний депутат Степан Івахів зареєстрував проект постанови про створення ТСК, яка має пролити світло на події в Луганській області (15-25 липня 2014 року) щодо перебування бійців 51 бригади в оточенні, яких вже три роки намагається військова прокуратура Запорізького гарнізону засудити", - повідомив він.

Також Нагорний закликав волинських нардепів підтримати колегу з Волині.

"Не часто цитую наших політиків, але процитую Степана Івахіва: "Я хочу вкотре привернути увагу суспільства та своїх колег-депутатів до цієї проблеми. Бо хлопці не здадуться та будуть відстоювати свою честь до останнього. Вони побували в пеклі, тому їх вже не чим не налякаєш. Низько вклоняюся хлопцям за їх подвиг, а також дякую їх адвокатам, волинським та запорізьким волонтерам за підтримку бійців", - додав волонтер.

Також він подякував волонтерам і друзям за допомогу. Окремо відзначив Наталію Попову та Дениса П'ятигорця.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Степан Івахів ініціював створення комісії в справі бійців 51-ї бригади
06 квітень, 2017, 21:25