«Гради», «гвоздики» та «гаубиці»: що виявив безпілотник ОБСЄ біля Луганська

«Гради», «гвоздики» та «гаубиці»: що виявив безпілотник ОБСЄ біля Луганська
Неподалік аеродрому в тимчасово окупованому Луганську спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала реактивну систему залпового вогню «Град».

Про це йдеться у звіті місії, оприлюдненому на сайті ОБСЄ, – повідомляє 5 канал.

«5 квітня, приблизно о 14:00, патруль СММ зафіксував одиниці важкого озброєння, які рухалися неподалік від аеродрому в н. п. Луганськ, за 1,2 км на північ від дороги М04, що є порушенням відповідної лінії відведення. Так, наприклад, о 14:47 спостерігачі бачили одну реактивну систему залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм), яка рухалася по дорозі М04 у південно-східному напрямку», – зазначається у звіті міжнародних спостерігачів.

Здійснюючи політ у район за 200 м на захід від Луганського аеродрому, безпілотник місії виявив три РСЗВ (БМ-21 «Град», 122 мм), п'ять буксируваних гаубиць (2А65 «Мста-Б», 152 мм), сім самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і сім танків Т-72.

«Усі ці одиниці озброєння розташовані в цьому районі з порушенням відповідних ліній відведення. Окрім того, було зафіксовано 7 бойових машин піхоти (БМП-2), 13 бронетранспортерів (п’ять БТР-70, один БТР-80 і сім МТ-ЛБ, на одному з яких була встановлена зенітна установка), 6 вантажівок воєнного типу та щонайменше 35 чоловіків, одягнених у форму воєнного типу», – повідомляється у звіті СММ ОБСЄ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Гради», «гвоздики» та «гаубиці»: що виявив безпілотник ОБСЄ біля Луганська
07 квітень, 2017, 09:52