Суд скасував банкрутство «Волиньвугілля»

Суд скасував банкрутство «Волиньвугілля»
Рівненський апеляційний господарський суд скасував ухвалу Господарського суду Волинської області, яким той почав банкрутство державного підприємства «Волиньвугілля».

Про це повідомляє БізнесЦензор.

Держпідприємство перебувало в процедурі банкрутства з 2 березня. Апеляцію на рішення суду про початок банкрутства подало Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Апеляційний суд дійшов висновку, що суд першої інстанції не мав права відкривати справу про банкрутство, оскільки це суперечить перехідним положенням закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», які вводять обмеження на відкриття справ про банкрутство відносно шахт і збагачувальних фабрик, в статутних капіталах яких частка держави становить не менше 25%.

Банкрутство було розпочато за позовом держпідприємства «Регіональні електричні мережі», яке з 7 грудня 2015 року також ще знаходиться в процедурі банкрутства.

Безперечні сумарні вимоги ДП «Регіональні електричні мережі» до «Волиньвугілля» складають 12,7 мільйона гривень, при цьому до первісного позову «Регіональних електричних мереж» приєдналися ТОВ «Інститут екологічних технологій Донбасу» (вимоги - 856,8 тисячі гривень) і ПП «Схід-Інвестбуд-Сервіс» (477,2 тисячі гривень).

Позов про банкрутство ДП «Волиньвугілля» був поданий на початку лютого паралельно з позовом до державного підприємства «Львіввугілля».

«Регіональні електричні мережі», так само, як «Львіввугілля» та «Волиньвугілля», перебувають у віданні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ДП «Регіональні електричні мережі» постачає електроенергію на вугільні шахти.

У наприкінці 2015 року Господарський суд Київської області розпочав процедуру його банкрутства за заявою самого підприємства.

У 2016 році ДП «Волиньвугілля» видобуло 185,424 тисячі тонн вугілля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд скасував банкрутство «Волиньвугілля»
07 квітень, 2017, 13:02