На Волині - виставка унікальних пасхальних яєць

На Волині - виставка унікальних пасхальних яєць
У Музеї волинської ікони – виставка унікальних пасхальних сувенірних яєць.

Майже сто пасхальних сувенірних яєць представлено на цій виставці. Автор робіт – мешканець Володимира-Волинського Анатолій Бойко, - пише газета День.

Роботи вражають не лише своєю красою, а й тим, що виконані людиною, котра є військовим інвалідом (мав травму лівої руки), проте творить рукотворні дива.

Анатолій освоїв 17 технік народного мистецтва – в’язання, вишивку, різьблення по яєчній шкаралупі, живопис, інкрустацію, кування по кольорових металах та ін.

Найулюбленішим видом творчості він називає писанкарство. Починаючи з 2009 року, займається декоруванням яєць.

Майстер декорує яйце у сучасному мистецькому стилі і замість воску та фарб використовує метал. Техніку кування по яєчній шкаралупі та вирізьблення Анатолій Бойко освоїв самостійно. Для роботи майстер використовує курячі, індичі, качині, гусячі, перепелині та страусині яйця. Перед роботою яйце видуває, миє, просушує. Обковує яйця міддю, латунню, алюмінієм і сріблом, а потім вирізає все зайве.

Такі ювелірні роботи виконує бор-машиною або алмазним буром. Деякі сувенірні яйця прикрашає бурштином, малахітом, агатом, обсидіаном, бірюзою та яшмою.

Його колекції експонатів з яєчної шкаралупи, оздобленої металом, не має аналогів у світі. Його ім’я занесене у національний реєстр рекордів України.

Роботи волинського майстра є у поціновувачів прекрасного в Англії, США, Японії, Канаді, Іспанії, Польщі, Німеччині. Цікаво, що, наприклад, страусині яйця йому привозять з-за кордону, навіть з Австралії, з місць, де страуси гуляють на волі.

Бо ті, яких утримують у вольєрах, зокрема, й на Волині, мають яйця з крихкою шкаралупою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.