Луцьк: відкрили виставку картин молодої імпресіоністки

Луцьк: відкрили виставку картин молодої імпресіоністки
У рамках тижня народної культури на факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки презентували виставку картин молодої художниці Аліни Йодловської.

Захід відбувся у четвер, 6 квітня.

Аліна – студентка – п’ятикурсниця факультету філології та журналістики. Дівчина малює ще з дитячих років.

«Я записалася на малювання, коли була у третьому класі. Була дуже цікава історія. Я йшла з подругами додому. Одна ходила на танці, інша – на малювання. Вони запропонували записатися теж. Я довго думала, що обрати. Вибрала малювання», - згадує студентка.

Свій стиль художниця характеризує як реалістичний, проте має роботи і у стилі імпресіонізму та експресіонізму. Зазвичай користується світлими, теплими кольорами. Каже, що так створює позитивний настрій для себе та інших.

Зізнається, що їй не вдалося вступити до омріяного Інституту мистецтв, однак про обраний фах філолога Аліна Йодловська не шкодує.

«Вже з першого дня навчання тут зрозуміла, що все робиться на краще. Щаслива, що навчаюсь тут. Нізащо б час не перемотала назад і не пішла б вчитися на образотворче мистецтво. Тут панує більш творча атмосфера ніж там», - пояснює художниця.

Під час презентації Аліна Йодловська запропонувала присутнім відгадати, яку з представлених картин вона намалювала найдавніше, а яку – зовсім нещодавно. Найкмітливіші отримали від художниці подарунок – авторські роботи Аліни.

Солодкі подарунки чекали тих, хто назвав імена сучасних українських художників та відповів на запитання про мистецтво.

Аліна Йодловська розповіла й про тих художників, які для створення картин використовують неочікувані матеріали. За словами дівчини, хтось із них малює пальцями, а хтось замість фарби на полотно наносить кров.

Насамкінець Аліна Йодловська запропонувала присутнім спробувати власні сили у мистецтві. Усі охочі могли створити картини у популярній зараз техніці дудлінгу.



Довідка

ДУДЛІНГ (від англійського doodle – несвідомий малюнок) – це малювання за допомогою простих елементів (кружечків, закорючек, ромбів, крапочок, паличок та ін.). У цьому і полягає легкість. Проте з цих простих елементів можуть складатися складні композиції, що вражають уяву. Але в основному це несвідомий малюнок, що дозволяє «відключити мозок», що відкриває дорогу чистій творчості, не скутій правилами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.