Терміново прооперували волинського бійця, який підірвався на розтяжці

Терміново прооперували волинського бійця, який підірвався на розтяжці
Важкопораненому волинянину Сергію, який підірвався на розтяжці біля села Кримське на Луганщині, терміново провели операцію з видалення частини металевої конструкції.

Незабаром лікарі імплантують йому кістку, вирощену за допомогою його власних стовбурових клітин, - повідомляють волонтери «Народного проекту».

Волинянину Сергію, який приїхав на обстеження у рамках проекту «Біотех – реабілітація поранених», виконали позапланове хірургічне втручання. Чоловік саме приїхав на контрольний огляд до клініки.

Обстеження показало: артродез гомілково-ступневого суглобу фактично відбувся, тож лікарі негайно демонтували частину масивного апарату зовнішньої фіксації, у який повністю закуто усю ліву ногу чоловіка. Основний етап лікування у Сергія ще попереду, коли нога трошки зміцниться, лікарі компенсують значний кістковий дефект за допомогою клітинних технологій. Практика показує: таке інноваційне лікування повертає майже безнадійних поранених до нормального життя.

Сам сапер, Сергій підірвався на ворожій розтяжці. Сталося це на Луганщині, неподалік від села Кримське. Вибухом тяжко скалічило ногу, зачепило і руку. Сім операцій виявилися марними: за рік лікування у державних шпиталях тяжко потрощені кістки так і не зрослись. Традиційні методи лікування не допомогли, натомість стегнова кістка вкоротилася, і навіть якби вона зрослася, з часом вкорочення ноги потягнуло б за собою численні негативні наслідки для здоров’я.

У рамках «Біотеху» Сергієві трохи витягнуть ногу, зростять потрощені кістки за допомогою клітинних техологій. Вибух пошкодив один із важливих нервів, тож стопу довелося зафіксувати методом артродезу. Вже трохи згодом, коли нога відновиться, лікарі візьмуться і за потрощену руку – травма п’ястної кістки дозволяє поки що зачекати.

Державна медицина виявилася безсила, грошей же на інші методи лікування держава не виділяє. Усі кошти на лікування Сергія, а це півмільйона гривень, волонтери зібрали за рахунок благодійних пожертв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Терміново прооперували волинського бійця, який підірвався на розтяжці
08 квітень, 2017, 09:18