Двоє українців поїдуть вчитися за програмою Google і NASA

Двоє українців поїдуть вчитися за програмою Google і NASA
Українці Данило Баш та Євген Ерік отримають стипендію на 10-тижневу програму Global Solutions, яка проводиться під егідою Google, NASA та Університету Сингулярності в кампусі дослідницького центру Еймса у Каліфорнії.

Програма збирає 80 учасників з усього світу для навчання, розвитку та роботи над проектами, які в перспективі 10 років зможуть вплинути на життя одного мільярда людей, – пише Українська правда. Життя.

За час існування програми в ній не брав участі жоден українець, а цьогоріч їх буде відразу двоє. Данило Баш – студент Інституту високих технологій Київського національного університету ім. Шевченка, бакалавр хімії природних сполук.

Він переміг з ідеєю добувати рідкісні високотехнологічні метали в океанських течіях за допомогою технології селективних сорбентів. Її також можна застосувати для боротьби з окисленням океанів та очищенням води від СО2.

Другим переможцем став Євген Ерік – аспірант факультету кібернетики КНУ та засновник проекту SolarGaps. Він створює віконні жалюзі у вигляді сонячних панелей, які протягом дня змінюють кут нахилу, щоб максимізувати вироблення електроенергії.

У кампусі NASA наприкінці програми команди презентують свої проекти. Найкращі потраплять на інші програми Університету Сингулярності й отримають всю необхідну підтримку для перетворення в повноцінну компанію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Двоє українців поїдуть вчитися за програмою Google і NASA
09 квітень, 2017, 04:31