У Луцьку виготовляли великодні свічки заради онкохворих діток

У Луцьку виготовляли великодні свічки заради онкохворих діток
У Луцьку відбувся майсер-клас з виготовлення великодніх свічок, кошти від продажу яких віддадуть на допомогу онкохворим дітям.

Заняття відбулося 8 квітня в рамках благодійної акції «Світло у кожному з нас», яку реалізовує луцький Пласт на допомогу онкохворим діткам, якими опікується фонд «СТОПРАК», - повідомляє ІА Волинські Новини.

Як зазначила співорганізаторка акції, пластунка Дарина Панас, ініціатива виникла ще цієї зими. Щороку зимою польські карцери передають пластунам Вифлеємський вогонь миру, який ті везуть його Луцька, а вже звідки передають по всій Україні, а також громаді міста, лікарням та різним державним установам.

«І оскільки пластуни повинні робити добре діло, в нас виникла така ідея – виготовити хендмейд свічки і продати їх громаді, а гроші передати у фонд «СТОПРАК» онкохворим дітям. Таким чином вбили двох зайців: люди брали Вифлеємський вогонь і купували цю свічечку», – розповіла Дарина Панас.

Також додала, що зимою пластунам вдалося виготовити багато свічок і виручити вдосталь коштів на допомогу малятам. Тому весною виникла ідея повторити акцію, але вже інакшого формату.
«Ми вирішили зробити майстер-класи, адже значно цікавіше кожному власноруч виготовити свічечку, бо те, що робиш своїми руками, несе певну теплу енергетику. Потім цю свічку можна вкласти до великоднього кошика», – підкреслює пластунка.

У планах луцького Пласту – продовжувати акцію, зокрема виготовити свічки на продаж під час «Великодніх гаївок», а також частіше організовувати подібні заходи, щоб допомагати нужденним.

Усі охочі зробити власноруч великодню свічку та долучитися до акції на допомогу онкохворим дітям мають можливість відвідати ще один майстер-клас, який розпочнеться о 17:00 10 квітня у молодіжному центрі Волині (вул. Градний узвіз, 5).

Подати заявку на участь можна на сторінці акції у «Facebook» або за телефоном: 050 140 15 22.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку виготовляли великодні свічки заради онкохворих діток
09 квітень, 2017, 10:50