Волинську волонтерку нагородили медаллю «За гідність та патріотизм»

Волинську волонтерку нагородили медаллю «За гідність та патріотизм»
Волинську волонтерку Інну Голдаванську нагородили медаллю «За гідність та патріотизм».

Про це на своїй сторінці у Facebook написала секретар Всеукраїнського громадського об'єднання Медики МайдануІрина Захарченко.

«Коли на Майдані у лютому 2014 почались криваві події Інна Голдаванська стала волонтером, приєднавшись до десятка таких самих небайдужих дівчат Волині. Трохи пізніше, у березні, коли у нашу країну прийшла війна., цей осередок перетворився на Жіночу сотню Самооборони Майдану міста Луцька.

Інна Голдованська – одна з з її активісток, пізніше - волонтерка відділу «Допомога пораненим учасникам АТО та їх родинам» при Обласному координаційному центрі допомоги учасникам АТО, а з 2015 - керівник Громадської організації «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО», - йдеться у дописі.

За словами Захарченко, Голдаванська за три роки разом з волонтерами координаційного центру провела декілька акцій на яких збирались кошти на операції діток учасників АТО, самих тяжкопоранених бійців з Волині, на ліки та бронежилети. Жінка організовувала збір коштів на потреби бійців, а також долучилася до пошуків коштів на «Волинський сухпайок».

«Ніколи не акцентує на тому, що зробила вона, говорить лише «Ми». Інна здобула репутацію, яка дозволяє їй збирати необхідні кошти на лікування діток учасників АТО чи вже демобілізованих бійців. Так, у листопаді 2016 року лише за два тижні на лікування новонародженого сина учасника АТО Тронзи Андрія , у якого були хворі нирки, було зібрано понад 72 тис. грн. Нині Інна Голдованська опікується демобілізованим бійцем 54-ї бригади, 3-го танкового батальйону 21-річним Володимиром Бабієм. У хлопця страшний діагноз – рак 4 стадії, але він не здається і бореться , малює і намагається продати свої роботи, аби назбирати на подальше лікування та ще допомогти таким як він. Інна розповідає, що хлопця знайшли в одному з районних центрів , в місцевій лікарні її колеги волонтери і знаючи чим жінка займається попросили допомогти врятувати , адже від нього відмовились інші лікарні», - пише Захарченко.

Голдаванська з колегами волонтерами допомагає організувати виставки –продажі робіт Бабія для залучення коштів на наступний етап лікування.

«Та без допомоги її команди , а саме Тетяни Білінскі, Наталі Шевченко, Олени Бичковської, Наташі Гнітецько, Антоніни Євтодюкї і простих людей, які переймаються долею хлопця , у неї нічого б не вийшло.

Звичайно ж, Інна допомагає та віддає іншим людям свої сили та тепло душі не заради якихось відзнак. Їй не треба зайвий раз заявляти про себе, тому що вона і без того досить відома на Волині. А те, що за весь період своєї волонтерської діяльності ця чудова дівчина не отримала жодної державної нагороди, лише підкреслює її самопожертву та скромність. У наш нелегкий час багато людей, по духу схожих на Інну , відмовляються від нагороджень з рук керівників держави. Але ж існує такий момент, як всенародна шана. І є нагороди, що вручаються від імені народу України. Саме таку вчора і отримала Інна Голдованська, з чим щиро вітають її друзі та побратими. Це медаль »За гідність та патріотизм».

Дякуємо тобі, наша рідна і бажаємо успіхів у твоїй нелегкій благородній справі», - підсумувала Захарченко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинську волонтерку нагородили медаллю «За гідність та патріотизм»
09 квітень, 2017, 12:36