Великий футбольний фінал: Ковель проти Луцька

Великий футбольний фінал: Ковель проти Луцька
У фіналі Кубка Федерації чинні чемпіони області з команди «Луцьксантехмонтаж» у серії пенальті здолали принципових суперників з ФЦ «Ковель-Волинь».

Стадіон «Авангард» і матч аматорських футбольних колективів – востаннє таке було ще влітку, коли ті ж самі «будівельники» грали проти сенсаційного «Стиру» зі Старого Чорторийська за Суперкубок Волині. Тоді команда Ігоря Чорнухи лише наприкінці зустрічі врятувала нічию та програла у серії післяматчевих пенальті, - пише Район.Луцьк.

Цього разу сценарій повторився. Щоправда, з точністю до навпаки…

У битві команд, які впевнено лідирують у своїх групах чемпіонату області, з перших хвилин гри ініціативу захопили ковельські футболісти. І вже на першій хвилині матчу вони мали стовідсоткову нагоду для забитого м’яча: голкіпер «ЛСТМ» Андрій Мурашко не за правилами зіграв у власному штрафному майданчику проти Івана Данилюка, а арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Втім, сам постраждалий вирок виконав невдало: уже завалюючись у кут воротар виправився за порушення правил та ногами відбив постріл сьомого номера «Ковеля-Волині».

Попри жвавий початок команди не поспішали форсувати події, однак до кінця першого тайму все ж мали реальні нагоди для взяття воріт. У ковельчан найактивнішим був той-таки Данилюк, який втратив як мінімум два моменти для того, аби записати своє прізвище у суддівському протоколі навпроти пункту «Голи».

У свою чергу, ковельський голкіпер Андрій Жувакін впорався з ударами Андрія Кодлубая та його тезки Пушкарчука. Бенефіс воротарів завершився тим, що у перерві на табло горіли нулі.

Після перерви ковельчани продовжували підтискати суперників і… пропустили – обрізка у центрі поля призвела до виходу лучан удвох на одного захисника, і Тарас Кабанов, який цілий матч пробув «на голодному пайку», точним ударом реалізував передачу Кодлубая – 1:0.
До кінця гри лишалося ще півгодини, і майже протягом усього цього часу представники залізничного міста «висіли» на штрафному майданчику номінальних господарів поля.

Свої моменти змарнували свіжі Євген Ногіль та Андрій Новіков – у першому епізоді за «ЛСТМ» зіграла поперечина, у іншому – голкіпер. А коли підопічні Олега Федюкова рахували секунди до фінального свистка, ковельчани все-таки заштовхали м’яч у сітку воріт суперників після розіграшу стандартного положення – відзначився Петро Мороз.

Здавалося б, після такого «камбеку» на емоційному підйомі повинні бути якраз гравці «Ковеля-Волині», однак у післяматчевій лотереї щасливий квиток витягнув Андрій Мурашко. До відбитого пенальті у грі він додав ще два у серії (від Петра Мороза та Романа Романчука).
А от гравці «ЛСТМ» усі удари виконали бездоганно та святкували перемогу з рахунком 4:1.

Таким чином, перший обласний трофей 2017-го року з рук президента Федерації футболу Волині Віталія Кварцяного отримали саме «будівельники».
«ЛСТМ» - «Ковель-Волинь» 1:1 (по пенальті – 4:1)


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Великий футбольний фінал: Ковель проти Луцька
09 квітень, 2017, 21:30
«Strike City» запрошує на бранч*
09 квітень, 2017, 21:08