Смертельний теракт у Росії: чи є слід Путіна?

Смертельний теракт у Росії: чи є слід Путіна?
У Санкт-Петербурзі стався теракт, під час якого загинули 14 людей разом з головним підозрюваним. Ще півсотні – поранені. Відповідальності за вибух не взяв ніхто.

Багатозначний і водночас незрозумілий теракт стався на батьківщині Путіна. В той момент, коли російський керманич перебував просто поруч - розмовляв із журналістами в пітерській телестудії.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Версій багато. Серед неофіційних, поширених у соцмережах - теракт могли влаштувати російські спецслужби, щоб звинуватити чергових "бандерівців" і створити привід для масштабного вторгнення до України.

Від 2000 року в російському метро сталося п'ять терактів. Усі - в Москві, в годину пік. Натомість вибух у Петербурзі стався о 14:33, в цей час людей у підземці небагато. І це - не один підозрілий момент.

А 1999-го року Росію сколихнула серія вибухів житлових будинків. Сотні жертв. У терактах звинуватили чеченських бойовиків. Росіяни хочуть мати "сильну руку" при владі. І саме так Путін стає президентом.

Але зараз Путіну, з його рейтингом за 80%, ніби не треба гучних приводів для зміцнення влади. Та це тільки на перший погляд. Загрозою режиму стали неочіковано масові протести в березні. Їхнє ядро - не охоплене пропагандою покоління. Старшокласники і студенти, які просто не дивляться російський телевізор.

Утім, заспокоювати себе думкою, що теракт є внутрішньою російською історією, українцям поки що зарано. Версія про український слід усе ще розглядається слідством. І якщо цього разу в теракті в пітерському метро винним став киргиз, то наступного - легко назвуть українцем. А чи буде наступний, краще, мабуть, запитати господаря Кремля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Смертельний теракт у Росії: чи є слід Путіна?
09 квітень, 2017, 23:26