Чотири райони об’єднали в медичний округ Ковеля

Чотири райони об’єднали в медичний округ Ковеля
На базі Ковельської центральної районної лікарні створено Ковельський госпітальний округ – до цього новоствореного медичного об’єднання увійдуть лікувальні установи Ковельського, Ратнівського, Старовижівського та Турійського районів.

Про це інформує ПроКовель.

Начальник управління охорони здоров’я Волині Ігор Ващенюк зазначив: торік вдалося об’єднати Шацьку та Любомльську райлікарні в один госпітальний округ з центром у Любомлі. Тепер черга дійшла до Ковеля.

«І вже від завтрашнього дня медики лікувальних установ даного округу мають спрямовувати своїх пацієнтів до Ковельської центральної лікарні. Це ж саме стосується і майбутніх породіль Турійського пологового будинку», - зазначив Ващенюк.

За його словами, коли усі паперові процедури щодо створення нового округу будуть завершені, в місті залізничників ще з’явиться «Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». Її створять на базі центральної районної лікарні із ліжковим фондом 500 місць. Заодно, нинішнього року зросте на 450 ліжок загальний фонд Ковельського госпітального округу. Відтак, він сягне вже 1м190 ліжкомісць.

Реорганізація також торкнеться станції «швидкої допомоги». Зокрема, по Ковельському госпітальному округу заплановано створити аж 22 бригади швидкої допомоги. Із них 15 на даний момент є діючими та докупити ще спецавтомобілів. Карети «швидкої» також перебуватимуть у розпорядженні 13 підстанцій термінової допомоги округу.

Перший заступник начальника управління охорони здоров’я Іван Грицюк стверджує, що після реорганізації «швидка допомога» прибуватиме у найвіддаленішу точку округу, тобто, на місце виклику не пізніше, ніж за 10 хвилин.

Певну стурбованість у присутніх викликало питання щодо купівлі нових спецавтомобілей. Однак губернатор Борис Клімчук, який також взяв участь у робочій нараді, їх запевнив, що протягом року машини «швидкої» таки будуть придбані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чотири райони об’єднали в медичний округ Ковеля
05 січень, 2012, 18:05