Очільник Волинської обласної лікарні задекларував понад 30 мільйонів

Очільник Волинської обласної лікарні задекларував понад 30 мільйонів
Понад 30 мільйонів гривень, понад шість гектарів землі, а також бізнес дружини, – те, що формує статки сім'ї головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Івана Сидора.

Конкурент зазирнув у е-декларацію за 2016 рік одного з найвідоміших медиків на Волині.

У звіті про фінансово-матеріальне становище головного лікаря обласної лікарні у розділах про нерухомість чи фінанси можна натрапити на декілька різних імен. Та є одне, що їх об'єднує – прізвище.

Представив Іван Сидор у документі лише свою дружину – Ларису Сидор. Про те, ким є інші «дійові особи», зокрема Ярослав Іванович Сидор, Роксолана Богданівна Сидор та Наталія Дмитрівна Сидор у декларації не знаходимо.

Однак, як писав Таблоїд Волині, у сім'ї Сидорів є син, який працює у фармацевтичному бізнесі, Ярослав, а також невістки Наталія та Роксолана Сидор.

ГРОШІ

У 2016 році Іван Сидор заробив 179 тисяч гривень. Ще 41,8 тисяч гривень він отримав пенсії. Та найбільше, а саме 987,4 тисяч гривень доходу, він отримав процентами.

Як зазначає головний лікар у своїй декларації, на рахунку в «Укргазбанку» він зберігає 418,1 тисяч євро та 13,4 тисяч доларів. Власником коштів, правда, вказує свого сина.

Ще 107,5 тисяч доларів Іван Сидор зберігає на рахунку в «Приватбанку». Він називає себе співвласником 50% цієї суми.

Крім того, готівкою лікар зберігає 15 тисяч гривень.

Дружина Лариса Сидор у 2016 році заробила 17,5 тисяч гривень та отримала 22,6 тисяч гривень пенсії. Значно більшу суму доходів – 977,7 тисяч гривень – вона отримала процентами.

Лариса Сидор зберігає в «Ощадбанку» 64,1 тисяч євро, власником яких вказує Ярослава Сидора.

У цьому ж банку жінка головного лікаря, згідно з декларацією, має 459,1 тисяч доларів. Проте зазначено, що це спільна власність. Одним із співвласників вказано невістку Наталію Сидор.

Загальна сума доходів та грошових активів, вказаних у декларації головного лікаря обласної лікарні, складає орієнтовно 31,7 мільйона гривень (якщо конвертувати долари (27 грн/дол) та євро (28,7 грн/євро) в гривні).

БІЗНЕС

Дружина головного лікаря Лариса Сидор, судячи з декларації, є бенефіціаром 4 підприємств, зареєстрованих на Волині.

Їй належить 100 % капіталу ТОВ «Інтервойс», який вона оцінила у 300 тисяч гривень. Підприємство зареєстроване на проспекті Соборності, 42 у Луцьку.

Також вона володіє 50 % капіталу ТОВ «РЕМЕДІКАЛ» вартістю 1 мільйон 175 тисяч гривень. Юридична особа знаходиться на вулиці Коперніка у Луцьку (будинок 27, квартира 37).

У ТОВ «Він-Він» Лариса Сидор має 50 % капіталу вартістю 242,5 тисяч гривень. «Він-Він» розміщене у селі Зміїнець, на вулиці Приміська, будинок 11а, квартира 2.

У власності дружини Івана Сидора є 30 % від загального капіталу ТОВ «ГЛОБАЛ ТОБАКО ІНТЕРНЕШНЛ», зареєстрованого у селі Струмівка Луцького району (вулиця Рівненська, будинок 74). Цю частку в декларації оцінено на 2,7 мільйона гривень.

«НЕРУХОМІ» СІМЕЙНІ ЗВ'ЯЗКИ

Чимало нерухомості, яку декларують Іван Сидор та його дружина Лариса, згідно з декларацією, належать їх синові Ярославу чи невістці Роксолані. Дещо головний лікар обласної лікарні з дружиною «залишили» й собі.

Так, 1997 року головний лікар обласної лікарні став власником земельної ділянки у селі Зміїнець на 1,2 тисяч м2. З 2005 року у цьому селі йому належить будинок площею 493,6 м2. Судячи з декларації – недобудований. Щоправда, саме це село Іван Сидор вказав як своє місце проживання.

Лариса Сидор з 2003 року у селі Новоукраїнка Млинівського району на Рівненщині має ділянку землі (5,7 тисяч м2) та будиночок (32,6 м2).

У власності сина Ярослава, як декларує Лариса Сидор, з 2007 року – ділянка землі у селі Липини Луцького району (4,1 тисяча м2).

Невістка Роксолана Сидор впродовж 2011-2012 років отримала дві земельні ділянки у селі Рованці Луцького району, площа яких 2 тисячі м2 та 10,8 тисяч м2. Знову ж таки, це декларує Лариса Сидор.

Іван Сидор у 2012 році придбав земельну ділянку у селі Гаївка Шацького району (площа – 349 м2).

З 2015 року у власності сина Ярослава – земельна ділянка на 20 тисяч м2 в селі Охотин Луцького району.

Сім'я Сидорів володіє значною кількістю землі у селі Тарасове, яке межує з Луцьком.

У 2011 році Ярослав Сидор отримав там ділянку землі площею 2,5 тисяч м2. Через 5 років, у 2016 році, сім'я Сидорів, очевидно, вирішила розширити свої володіння у цьому селі.

Так, у червні 2016 року Ярослав Сидор став власником землі площею 3,75 тисяч м2 у цьому поселенні.

13 жовтня Ярослав та Роксолана Сидори отримали у власність ще 1,9 тисяч м2 землі. А вже через тиждень, 20 жовтня, невістка Роксолана отримала ще одну земельну ділянку площею 9,3 тисяч м2.

У Тарасовому, судячи з декларації, син головного лікаря має недобудоване житло.

Якщо підрахувати, то сумарно сім'я Сидорів має у власності понад 6 гектарів землі.

ТРАНСПОРТ

З 2012 року Іван Сидор їздить на автомобілі RENAULT DUSTER 2012 року випуску, який купив за 180,7 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Один син Ярослав-дві невістки
Відповісти
От падлина , а лікарі, які дійсно гаруюють, мають 4 тис зарплати.
Відповісти
рахуйте свої статки та доходи, а то в житті навіть будки собачої не побудували, а на чужий труд зазираєте... шютка...
Відповісти
Так несіть і далі благодійні внески,а цей благодітіль знає,куди їх направити.Людині вже майже 80,а може і більше,"рехворми" запровадить однозначно і йому подібні,там ще духневич "рехвормує"міську...
Відповісти
Це просто пи.дець якийсь інакше не звеш, га чужому горі стільки кешу сколотити....
Відповісти
Останні новини
Очільник Волинської обласної лікарні задекларував понад 30 мільйонів
10 квітень, 2017, 13:00
Скасували абонплату за газ
10 квітень, 2017, 12:48