Луцькраду попросять знайти гроші для пенсіонерів-дачників

Луцькраду попросять знайти гроші для пенсіонерів-дачників
Пенсіонери, які мають дачі на території садівничих товариств «Воротнів», «Лаврів», «Квітневе» та «Коршів» поблизу Луцька, просять, аби їм виділили кошти на проїзд до дач. Рішенням транспортної комісії Волинської обласної ради гроші просять пошукати у бюджеті Луцька.

Про це стало йшлося 10 квітня під час засідання постійної комісії облради із питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ.

Пенсіонери із садівничих товариств просять, аби їм виділили кошти на проїзд до дач. Мовляв, майже всі вони – мешканці Луцька, проте мають дачі за межами міста. За совами одного з власників дачі у садовому товаристві «Воротнів», дорога лише в один бік обходиться у 15 гривень. Натомість пенсіонери не мають змоги сплачувати такі кошти. Водночас пенсіонер запевнив, що люди готові платити, але посильну суму – 4-5 гривень. За його словами, вони вже зверталися до Луцькради, і до районної ради, проте виникає колізія – люди луцькі, проте дороги не луцькі.

Начальник департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка зауважив, що у Ковелі та Нововолинську у подібній ситуації кошти виділили із міських бюджетів. Перевізники отримали компенсацію та возять пенсіонерів, які сплачують невеликі кошти. Він також зауважив, що питання не в компетенції облради – його має виконувати або Луцькрада, або Верховна Рада.

Зрештою, комісія облради рекомендувала депутатам Луцькади розглянути можливість виділення коштів для пільгових категорій на приміських маршрутах із міського бюджету. Також комісію просять проінформувати про прийняте рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Допомога на проїзд повинна бути адресна, як субсидія. Скинути на місто - минуле століття.
Відповісти
Останні новини
Скасували абонплату за газ
10 квітень, 2017, 12:48
Луцькраду попросять знайти гроші для пенсіонерів-дачників
10 квітень, 2017, 12:39