Гунчик зустрівся з хорватським послом

Гунчик зустрівся з хорватським послом
У рамках зустрічі голова Волинської обласної держадміністрації Володимира Гунчика із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Хорватія В Україні Томіславом Відошевічом обговорили можливості для співробітництва українського та хорватського бізнесу та взаємне залучення інвестицій.

Робочий візит Посла на Волинь відбувся 10 квітня.

На початку зустрічі волинський губернатор висловив упевненість, що така зустріч сприятиме зміцненню дружніх відносин. Гунчик зауважив, що дуже важливим є те, що Хорватія сприяє проходженню реформ в Україні. Мовляв, наша країна зараз переживає непрості часи, проте спільна робота та контакти дозволяють краще порозумітися та вирішити частину проблем. Хорватія ж має подібний досвід, а для України важливі контакти із країнами Європи.

Тому очільник ОДА висловив сподівання, що Хорватія теж зацікавлена, аби Україна була членом об’єднаної Європи. «Ми стараємося, щоб і Україна шлях реформ та змін пройшла з честю», – зауважив Гунчик.

Натомість, Відошевіч зауважив, що у Хорватії щиро раділи, коли почули про результати голосування щодо безвізового режиму. «Це перший візит посла Хорватії до Волинської області та Луцька, але це відбувається саме в той момент, коли я можу висловити вам повну підтримку від усієї нашої державної верхівки», – зауважив посол.

У Хорватії розуміють, що Україна зараз змушена вести оборонну діяльність. Проводити переговори у Мінську та паралельно впроваджувати надзвичайно складні реформи. Тому український народ, безумовно, заслуговує на підтримку у їх проведенні, – переконаний він.

За словами посла, треба збільшувати співпрацю, і найкращими союзниками у цьому питанні є молодь, туристи та бізнесмени. Принагідно він запросив усіх на відвідини виставки світлин відомого хорватського художника, яку нині презентуватимуть у Луцьку.

Зрештою, губернатор перейшов до справи. За його словами, Волинь має великі можливості для розвитку бізнесу. Йдеться, до прикладу, про розвиток туристичного бізнесу на Шацьких озерах. Оскільки Україна тимчасово втратила Крим, можливості із реабілітації можна реалізовувати на Волині. Проте у цей бізнес мають прийти люди, які мають необхідний досвід та рівень знань.

Ще один напрямок для співпраці – екологія. Адже Україна має проблеми зі сміттям та переробкою, використанням новітніх технологій із боротьби зі шкідникам лісу тощо. Окрім того, Волинська область має гарний досвід із заготівлі ягід та грибів, які потрапляють в Європу через посередників.

Цікавився губернатор й хорватським досвідом із будівництва митних переходів, ремонту доріг тощо.

У свою чергу, посол подякував за конкретні пропозиції напрямів співпраці. Він зауважив, що дроги у Хорватії за сучасними технологіями будували місцеві фірми. Так само хорватські спеціалісти проводили відновлення окупованих територій, які були зруйновані не менше, ніж нинішній Донбас. Зрештою, ці компанії можуть ділитися досвідом.

Відошевіч зауважив, що візит на Волинь розпочався із зустрічі із ректором СНУ, який пообіцяв співпрацю. Спільно з’ясовуватимуть, хто із хорватських воїнів поліг на території Волині у часи І світової війни. Таким чином, працюватимуть над встановленням культурних та історичних зв’язків.

Сьогодні у рамках візиту посол відвідає й Генконсульство Польщі у Луцьку. «Ваш край, Волинь, Луцьк, ціла Україна, я переконаний, мають надзвичайно велике майбутнє, і ми поряд з вами», – підсумував Відошевіч.

Зрештою, Гунчик зауважив, що направлять офіційні пропозиції щодо співробітництва з хорватським бізнесом та висловив сподівання , що візит матиме корисні наслідки для обох країн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик зустрівся з хорватським послом
10 квітень, 2017, 14:15