Луцьк: збирають гроші на церкву для Волновахи

Луцьк: збирають гроші на церкву для Волновахи
Благодійники із фонду «Волинь - 2014» привезли у Волноваху гостинці, аби напередодні Великодня привітати військових та відвідати лікарні. У час візиту поспілкувалися й щодо перспектив зведення у Волновасі церкви УПЦ КП, ініціаторами створення якої виступають волиняни.

Про це повідомляє прес-служба Благодійного Фонду «Волинь-2014» з посиланням на волноваську районну газету

У минулі вихідні делегація із Луцька відвідала Волноваху. 8 квітня волиняни взяли участь у півфіналі Кубку району з футболу. Волиняни привітали спортсменів, подарувавши привезені великодні.

Наступного дня, у Вербну неділю, лучани відвідали Творчого центру для молоді, де пройшов майстер-клас для діток з розпису писанок, а також відбувся святковий концерт. Вітальне слово волновасцям адресував виходець із міста, який вже багато років живе на Волині, Ігор Лещенко.

Після дитячих виступів луцька делегація вирушила, аби розвезти паски по лікарнях, а також завітали до штабу 30-ї ОМБр, прикордонного підрозділу, зведеної оперативної групи СБУ та батальйону «Харків-1», порадувавши великоднім хлібом військових.

В рамках візиту лучан у понеділок у райраді відбулася нарада з питань будівництва храму УПЦ Київського патріархату у Волновасі.На Волноваху Луцьк поклав зобов’язання у зведенні огорожі навколо майбутньої дерев’яної церкви. Більшість же інших витрат готові взяти на себе меценати Волині, але, озвучивши думку всіх членів ініціативної групи з Волині, Лещенко наголосив: не буде правильним ідеологічно, якщо кошти на будівництво будуть надходити тільки від лучан і волноваських бюджетників – працівників держустанов, закладів освіти, як це є зараз.

Маленька дерев’яна церква, котра незабаром з’явиться у Волновасі, має стати не тільки місцем для молитви: біля неї буде розбито невеличкий сквер для відпочинку з дітками, діятимуть Недільна школа і благодійний осередок. Волиняни хочуть, щоб у Волновасі за їхнього сприяння народився ще один осередок світла і добра.

Розрахунковий рахунок для допомоги в будівництві храму релігійної громади «Собор волинських святих парафія донецької єпархії Української православної церкви Київського патріархату місто Волноваха донецької області» та недільної школи в пам'ять про загиблих 22.05.2014р. Воїнів волинської 51 ОМБР в м. Волноваха Донецької області.

БФ Волинь-2014» (ЄДРПОУ 39374494) на р/р 26004301625739, філія Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк» МФО 303398, ЄДРПОУ банку 09303328

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк: збирають гроші на церкву для Волновахи
11 квітень, 2017, 23:14