До рейтингу кращих вишів України потрапили два луцькі університети

До рейтингу кращих вишів України потрапили два луцькі університети
Східноєвропейський нацуніверситет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет посіли відповідно 19 і 72 місця у національному рейтингу вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє Освіта.

Видавнича служба «УРАН» здійснила наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських вищих навчальних закладів.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Станом на квітень 2017 року до бази даних Scopus включено 136 вищих навчальних закладів України, що на 9 вищих навчальних закладів більше ніж у квітні 2016 року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет імені Шевченка — 79 (73 у рейтингу 2016 року), Харківський національний університет імені Каразіна — 60 (57) та Чернівецький національний університет імені Федьковича — 51 (44).

Чертверту сходинку посів Львівський національний університет імені Франка — 50 (46), що за рахунок більшої кількості публікацій та цитувань посунув на п’яте місце Одеський національний університет імені Мечникова 50 (46).

Потрапили до рейтингу і два волинські виші. Зокрема Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки посів 19 місце, Луцький національний технічний університет – 72.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо це кращі, то які гірші?!
Відповісти
Останні новини
До рейтингу кращих вишів України потрапили два луцькі університети
12 квітень, 2017, 11:38