Конфлікт у Липинах: бізнес і люди порозумілися

Конфлікт у Липинах: бізнес і люди порозумілися
Липинська сільрада та група компаній «Тигрес» підписали Меморандум про співпрацю та взаємне порозуміння.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Нагадаємо, що під час чергового прийому громадян до голови ОДА Володимира Гунчика звернулися жителі села Липини Луцького району. Люди виступали проти виробництва пластмаси та пластмасових іграшок ТОВ «Тигрес Люкс» поблизу житлових будинків.

Тим паче, що під час будівництва фабрики передбачалось пошиття м’якої іграшки, але згодом у виробництві почали використовувати пластмасу, що буцімто має негативний вплив на здоров’я людей. Окрім того, планувалось збільшення виробництва пластмаси з 1500 до 3600 тон пластмаси на рік.

Відтак, Гунчик доручив екологам перевірити дозвіл ТОВ «Тигрес Люкс» на шкідливі викиди 2012 року. А також протягом 10 днів організувати перевірку щодо дотримання всіх екологічних вимог відповідним підприємством.

Як наслідок, підписали Меморандум про співпрацю та взаємне порозуміння між Липинською сільською радою та групою компаній «Тигрес».

Згідно з документом, «Тигрес» зобов’язався не збільшувати виробничі потужності по виготовленню елементів з полімерних матеріалів до пластмасової іграшки на території Липин та розвиток потужностей винести за межі села; надати вільний доступ та сприяння представникам Липинської сільської ради та територіальної громади села Липини у проведені моніторингу виробництва виробів з пластмаси; побудувати шумопоглинаючу огорожу висотою 4,5 метра від житлової забудови до 30 вересня 2017 року; сприяти економічному розвитку та розбудові інфраструктури села тощо.

Своєю чергою, Липинська сільська рада зобов’язується не створювати штучних перешкод у діяльності групи компаній «Тигрес» та забезпечити повне сприяння і підтримку у їх розвитку та інше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тигрес -вперед!!!
Відповісти
який дебілізм там підприємство має дозвіл на виготовлення мякої іграшки а Гунчик незнає, що це таке, і кришує виготовлення пластмасової, тобто щоб травили дальше людей
Відповісти