З 19 листопада всіх покійників відправлятимуть на розтин, - ЗМІ

З 19 листопада всіх покійників відправлятимуть на розтин,  - ЗМІ
З 19 листопада, згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом, усім покійним, за винятком тих, хто помирає в лікарні, будуть проводити судово-медичну експертизу.

Про це пише ЗІК з посиланням на статтю в газеті «Ратуша».

Забрати тіло родича з моргу можна буде лише за наявності довідки з прокуратури. Раніше в Україні потребу судмедекспертизи встановлювала міліція. Тепер ніхто не омине патологоанатома – ні давно хворий дідусь, ні столітня бабуся. Але, пише «Ратуша», штати обласного бюро судово-медичної експертизи та моргів не збільшуються.

Якщо закон набуде чинності, то в середньому патологоанатому доведеться робити 30 розтинів за добу. Крім того, в Україні не готові до такого, бо бракує холодильних камер, де можна зберігати тіла, і місць для розтинів.

У газеті пишуть, що додатковим клопотом для родичів померлих є четвертий пункт 238-ї статті нового кодексу – тіло після розтину можна забрати лише з дозволу прокуратури.

«Уже впродовж п’яти років бюро судово-медичної експертизи співпрацює лише з міліцією. Тобто від початку розслідування справи і до суду – все компетенція міліції, а прокуратура лише спостерігає за діями міліції. А тепер на місце пригоди виїжджатимуть міліція та судово-медичний експерт. Потім вони привозять тіло померлого на судово-медичну експертизу, де роблять розтин, а дозвіл, щоб забрати тіло, треба брати в прокурора», – йдеться у статті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українці, ваші нирки та інші органи й кістки стають товаром
Відповісти
це погано коли ти вже гнити почав?
Відповісти
Це призведе до того, що ті, хто помер у п'ятницю лежатимуть до понеділка.
Відповісти
Останні новини
З 19 листопада всіх покійників відправлятимуть на розтин, - ЗМІ
09 листопад, 2012, 14:46