Навколо луцького ринку визріває новий конфлікт

Навколо луцького ринку визріває новий конфлікт
Підприємці ринку «Квітковий», розташованого на проспекті Соборності в Луцьку, просять міську раду не зносити їхні контейнери. А в мерії пропонують їм пригледіти інше місце для торгівлі.

Про це повідомляє Конкурент.

За словами заступника голови громадської ради при Луцькому міському голови Юрія Анцуха, у 2000 році розпорядженням міського голови суб'єкти підприємництва, які працювали на «Північному ринку», перейшли торгувати на територію подвір'я будинку побуту, що на проспекті Соборності, і там залишились донині. Підприємці працювали спокійно лише до 2011 року, поки не виявили, що угоди, які вони укладали, вважались не дійсними, оскільки за адресою територія, на якій вони торгували, – комунальна.

«Є лист від міської ради, що підприємцям дозволено працювати до початку реконструкції будинку побуту», – сказав Юрій Анцух.

Він додав, що для того, щоб владнати це питання, треба скасувати рішення виконкому про демонтаж тимчасових споруд і надати підприємцям паспорт прив'язки.

Голова комісії депутат Андрій Козюра сказав, що всі ці листи, за які каже Анцух, – просто шанс, яким на певний час надали заробити людям.

«Якщо треба людям допомогти, то передусім варто називати речі своїми іменами. Підприємців просто ввели в оману і їх це влаштовувало до певного часу», – сказав Андрій Козюра.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала сказав, що цю земельну ділянку в неможливо надати в оренду.

«Комплексною схемою на проспекті Соборності такі споруди не передбачені, бо вони стоять з порушенням пожежних норм і на комунікаціях», – сказала начальник управління містобудування та архітектури Антоніна Лохманова.

Втім, Андрій Козюра сказав, що гарантій того, що вони там здійснюватимуть свою діяльність, теж немає. Підстав отримати МАФ за тими документами, про які каже Анцух, немає.

«Ми звертались і на ринок «Варшавський», і на «Північний», але ніхто не хоче давати нам там місця. Тому що поставити 9 квіткарів між одягом жоден власник ринку не хоче, а розпорошитись по цілому місту – це вже не ринок», – сказала продавчиня з квіткового ринку.

Андрій Козюра сказав, що варто зібрати варіанти, де б можна було розташувати квітковий ринок.

Депутат Микола Яручик сказав, що варто через тиждень зустрітися з підприємцями і, можливо, вони запропонують якісь свої варіанти нового місця розташування. Щоправда, підприємці мають звільнити ці місця до 1 травня.

Заступник Луцького міського голови Олександр Рачков підкреслив, що немає в Луцьку земельної діляни, де б можна було розмістити 9 контейнерів.

Своєю черго, підприємці просили владців: «Дайте нам працювати!»

Зрештою, у міськраді вирішили, що підприємці пошукають для себе ділянки, де б можна було потенційно здійснювати торгівлю, а управління земельних ресурсів їх подивиться і дасть свої рекомендації.

Також домовились, що перенесуть розгляд питання на 24 квітня. До цього часу підприємці напрацюють свої варіанти, де б можна було розмістити 9 кіосків для торгівлі штучними квітами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку збили дитину
12 квітень, 2017, 15:42
Навколо луцького ринку визріває новий конфлікт
12 квітень, 2017, 15:35