На підтримку волинських атовців виділили майже 1,2 мільйона

На підтримку волинських атовців виділили майже 1,2 мільйона
Волинська облрада затвердила Регіональну програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017 рік, у рамках якої на їхні потреби передбачили 1,158 мільйона гривень.

Це рішення депутати затвердили під час сесії 12 квітня.

У рамках програми 600тисяч гривень передбачили на організацію відпочинку для сімей загиблих учасників АТО в комунальних санаторно-курортних закладах області. Ще 70 тисяч гривень планується виділити на організацію тематичної конференції «Не будьмо байдужими» із сім’ями загиблих на базі комунального закладу санаторно-курортного спрямування.

На забезпечення роботи обласного мобільного соціального офісу скерують 30 тисяч гривень. А от на сприяння залученню атовців та членів їх сімей до громадського життя передбачили 10 тисяч гривень, які нададуть волонтерським та іншим громадським об’єднанням для допомоги у проведенні ними заходів, спрямованих на вирішення питань соціально-психологічної адаптації та інших видів допомоги атовцям.

Депутат Костянтин Зінкевич запропонував, щоб виділення коштів проводили на конкурсній основі. Мовляв, як працює організація, так хай і отримує.

Окрім того, у рамках цієї програми 300 тисяч гривень планують виділити на сприяння статутній діяльності громадських (ветеранських) організацій учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

А підготовка та проведення зустрічей атовців та організаційно-правове та інформаційне забезпечення діяльності координаційної ради учасників АТО обійдеться у 15 тисяч гривень.


Також у документі передбачили й низку заходів для забезпечення інформаційного супроводу. Йдеться про висвітлення проблем демобілізованих, учасників АТО, членів їх родин, підняття авторитету українського військового на 52 тисячі гривень, організацію інформаційної кампанії до Дня захисника України за посередництвом друкованих ЗМІ за 15 тисяч гривень та створення циклу передач за 52 тисячі гривень.

Зрештою, загалом на ці заходи запланували витратити 1,158 мільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На підтримку волинських атовців виділили майже 1,2 мільйона
12 квітень, 2017, 13:27