У Луцьку паразит вразив майже третину дерев. ВІДЕО

У Луцьку паразит вразив майже третину дерев. ВІДЕО
Дерева у Луцьку вражені небезпечним паразитом - омелою білою. За приблизними підрахунками, омела сьогодні - на одній третій луцьких дерев. завдяки тому, що насіння омели легко розноситься птахами, хвороба швидко поширюється.

Спеціалісти кажуть, що вилікувати дерева чи прищепити їх від омели - неможливо.

У зв’язку з цим Луцька міська рада прийняла рішення «Про вжиття заходів боротьби з омелою білою»

У документі йдеться:

«Визнати критично-небезпечним зараження зелених насаджень міста Луцька омелою білою, у зв’язку із чим визнати незадовільною роботу балансоутримувачів по захисту зелених насаджень».

Міськрада зобов’язала комунальні підприємства «Парки і сквери м. Луцька» та «Зелене господарство м. Луцька», а також інших балансоутримувачів зелених насаджень, обрізати гілки з кущами омели.

«У разі значного ураження крони дерева омелою білою і неможливості збереження дерева вирішувати питання про видалення дерева. Таке видалення проводити за рішенням органів місцевого самоврядування як крайній захід захисту зелених насаджень», - йдеться у рішенні міськради.
Разом з цим комунальники повинні запропонувати альтернативні способи боротьби з омелою. Пропонується вивчити, чи можна з омелою в Луцьку боротися, приміром, шляхом обприскування дерев, або ж використовуючи рослини чи гризуни, які харчуються насінням омели.



У Луцьку невдовзі має з’явитися звернення до громадян про необхідність боротьби із омелою. У тексті буде детальна інструкція про методи такої боротьби.

«Виконавчому комітету Луцької міської ради до 1 грудня 2012 року вжити заходів для належного виконання розпорядження луцького міського голови від 19.05.2011 року №231 «Про проведення інвентаризації зелених насаджень», з обов’язковим вирішенням питання про притягнення до відповідальності осіб, що ухиляються від обов’язків чи перешкоджають роботам в галузі благоустрою міста Луцька», - йдеться у рішенні міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой! Яка досада! Ви поруч і не помітили, потрібно-було сюжет Ай-Сі-Тівішників чекати?! :)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку паразит вразив майже третину дерев. ВІДЕО
09 листопад, 2012, 14:02