У ковельське водосховище випустили півтонни риби

У ковельське водосховище випустили півтонни риби
Більше півтонни риби випустили в ковельське водосховище: екосистему водойми поповнили білий амур, короп та товстолоб.

Матеріал для штучного зариблення закупили за кошти міського бюджету, передбачені на виконання природоохоронних заходів, – повідомляє ВРД НСТКУ.

Як розповів начальник відділу з питань цивільного захисту та екобезпеки Юрій Дідковський, зарибок привезений з Хмельницької області. З міського бюджету було виділено, згідно з програмою, 20 тисяч гривень.

Акцію штучного зариблення водосховища провели під пильним наглядом громадських активістів та представників «Волиньрибоохорони». Її представник Олександр Климнюк переконаний, що біомеліорація покращить стан водосховища. Короп, наприклад, зменшить присутність у водоймі молюска дрейсени, а товстолоб відмінно справляється з функціями фільтрації води.

«Надлишок рослинності спричиняє те, що водойма заростає, – каже Олександр Климнюк. – А штучне зариблення – це очищення водойми від надлишку рослинності та поновлення іхтіофауни. Все це очищає від фітоплантону, синьо-зелених водоростей і від надлишку вищої водяної рослинності».

Представники рибоохорони розраховують на таку ж активну підтримку громадськості щодо протидії тим, хто не проти поживитися незаконним способом вилову риби.

«У Ковелі, що дуже приємно, є ініціативна група, яка нам допомагає в боротьбі з браконьєрством. Ми дуже вітаємо акції, коли ті рибалки-любителі, які думають про майбутнє, допомагають виявляти нечесних на руку порушників», – розповідає начальник Волиньрибоохорони Тарас Куньчик.

Загальна площа міського водосховища в Ковелі — 44 га. З ініціативи міської влади відновлюють не лише екосистему водойми, а й облаштовують рекреаційну зону на лівому березі річки в районі вулиці Волі. А відкрита минулого року набережна вже стала своєрідною візитівкою міста над Турією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У ковельське водосховище випустили півтонни риби
12 квітень, 2017, 15:14