Які ліки можна отримати безкоштовно. Перелік

Які ліки можна отримати безкоштовно. Перелік
У Луцьку та по всій території Волині пацієнти вже отримують безкоштовні медикаменти завдяки програмі Міністерства охорони здоров’я «Доступні ліки».

Про це під час прес-конференції 13 квітня заявив начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, - пише Район. Луцьк.

Нагадаємо, що згідно з програмою, держава відшкодовуватиме вартість ліків для хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет ІІ типу. Для цього на програму «Доступні ліки» з держбюджету виділили півмільярда гривень, з яких 13,375 мільйона гривень припали на Волинь.

Передбачається, що пацієнт може отримати безкоштовно необхідний йому препарат (переважно, це ліки українського виробництва), або ж придбати дорожчий, компенсувавши різницю у ціні між ними.

Приміром, препарат «Аміодарон» (30 таблеток) українського виробництва, ціна якого 43 гривні, пацієнт має змогу отримати безплатно. Натомість словенський препарат «Аміокордин» (30 таблеток) з аналогічною діючою речовиною хворий може придбати компенсувавши різницю їх вартості, тобто за 37 гривень (ціна «Амікордину» (80,52 грн) – ціна «Аміодарону» (43,3136 грн) = 37,2091 (ціна для пацієнта).

Загалом програма нараховує 157 лікарських засобів, проте у МОЗ сподіваються, що згодом перелік препаратів розширюватимуть.

Варто зауважити, що отримати ліки безкоштовно можна буде лише у тих аптеках, які уклали відповідні договори. У свою чергу, аптеки видаватимуть препарати виключно за рецептом лікаря.

Перелік лікарських засобів, які аптеки відпускатимуть безплатно:


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліки, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і де перелік )))
Відповісти
де список ліків
Відповісти
Останні новини
Які ліки можна отримати безкоштовно. Перелік
13 квітень, 2017, 15:29