9 вихідних: представили «декомунізований» календар свят

9 вихідних: представили «декомунізований» календар свят
Український інститут національної пам'яті допрацював календар державних свят. Зміни в редакції законопроекту «Про держсвято і пам’ятні дати» будуть представлені на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба організації, – пише Обозреватель.

«Чинний календар містить як українські свята, так і залишки радянської пропагандистської традиції, утримує країну в минулому і використовується в гібридній війні проти України», – пояснили в Інституті нацпам'яті сенс скасування комуністичних свят.

Документ був доповнений новою категорією – «Міжнародні дні», куди серед інших внесли 8 березня – День боротьби за права жінок (святковий, але не вихідний день) і 1 травня – День праці (буде вихідним).

В Інституті нацпам'яті включили в проект традиційне свято – День Святої Трійці. Другий день після Великодня і Трійці (понеділок) також залишиться вихідним. Як традиційне свято також вноситься Різдво Христове за григоріанським календарем, яке відзначається 25 грудня (не є вихідним днем).

Неробочий святковий день пропонується не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний (крім Різдва за юліанським календарем, 7 січня).

День Державного Прапора України відзначатиметься 4 вересня, в день, коли його підняли над будівлею Верховної Ради в 1991 році.

Законопроектом упорядковано скорботні дні. Зокрема, День пам'яті жертв політичних репресій пропонується перенести з третього тижня травня на перший тиждень листопада на честь жертв розстрілу 3 листопада 1937 року в урочищі Сандармох.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зомбувальники сірої маси стараються, відробляючи соросівські срібняки.
Відповісти
Останні новини
9 вихідних: представили «декомунізований» календар свят
13 квітень, 2017, 15:30