Децентралізація: глава ОТГ оскандалився зі звільненням прибиральниці

Децентралізація: глава ОТГ оскандалився зі звільненням прибиральниці
Після виборів у Поворській сільській об’єднаній громаді, які відбулися в грудні 2016 року, новообраний «старий» голова Сергій Семенюк вирішив звільнити прибиральницю сільради Катерину Самчук.

Про це пише Район. Ковель.

Причину позбавлення роботи Семенюк підвів під об’єднання громади. Тож Катерину Самчук звільнили 28 лютого цього року у зв’язку з реорганізацією, за пунктом 1 статті 40 Кодексу законів про працю України. Обурена жінка не погодилась із звільненням і звернулась до суду. Просила ще стягнути моральну шкоду з органу місцевого самоврядування через дії сільського голови.

У суді позивач все таки зменшила позовні вимоги, попросивши тільки поновити її на посаді прибиральниці з дня звільнення та оплатити вимушений прогул.

Головуючий у справі суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк поновив Катерину Самчук на роботі та стягнув з Поворської сільської ради в її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу обсягом 3240 гривень. Сільрада також має сплатити в дохід держави 640 гривень судових витрат.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.