На честь полеглих волинян у Волновасі влаштують футбольний турнір

На честь полеглих волинян у Волновасі влаштують футбольний турнір
На честь волинян, які загинули під час розстрілу блокпосту поблизу Волновахи на Донеччині, організують футбольний турнір.

Про це повідомляє Волинська газета.

Перші втрати Волині у війні на Сході – волноваська трагедія. Поблизу донецького міста Волноваха 22 травня 2014 року на блокпост підступно посеред ночі напав озброєний до зубів загін російсько-терористичних банд. У результаті нападу, в якому могло взяти участь до 100 головорізів, зі складу 51-ої ОМБР полягло 18 офіцерів і солдатів, чимало наших хлопців зазнали поранень.

У найкритичніші моменти ситуації між селами Ольгинка і Володимирівка, поруч із ландшафтним парком «Великоанадольський ліс», їх рятували навіть місцеві жителі, своїм автотранспортом відвозячи в лікарню.

На честь мобілізованих і полеглих захисників України, майже всі з яких були уродженцями Волині, та з ініціативи представника Благодійного фонду «Волинь-2014» Ігоря Лещенка кілька років тому започатковано футбольний турнір на честь полеглих бійців. Як повідомив Лещенко, відбудеться він і цього річ.

Свою участь у змаганнях, у яких традиційно грають луцький ФК «Абориген» і збірна Волновахи і військовослужбовці дислокованих на лінії фронту підрозділів ЗСУ, підтвердив і капітан ветеранів збірної України, екс-головний тренер луцької «Волині» Анатолій Дем’яненко.

Очікується, що в третій декаді травня в Волноваху виїде не лише футбольна команда «Абориген», але й представницька делегація з числа офіційних осіб Луцької міської ради, громадських організацій і, звичайно, родичів полеглих Героїв.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На честь полеглих волинян у Волновасі влаштують футбольний турнір
14 квітень, 2017, 12:08