Двох поляків судитимуть за образу українок

Двох поляків судитимуть за образу українок
За образливі висловлювання двох ведучих польської радіостанції Eska Rock в бік українок будуть судити.

Про це повідомив прес-секретар Окружного суду Варшава-Прага Марчін Лоховскі, пише ТСН з посиланням на УНІАН.

Нагадаємо, 12 червня, коментуючи хід Євро-2012, радіоведучі Куба Воєвудський та Міхал Фігурський (на фото) в образливій формі обговорювали, як "справжній поляк" має поводитись зі своєю українською домробітницею.

Ведучі жартували над українками, котрі часто працюють домогосподарками у Польщі. Зокрема Воєвудський сказав, що після матчу Україна - Швеція "вигнав свою українку" (маючи на увазі хатню робітницю). Фігурський на це заявив, що зі злості не заплатить грошей "своїй українці", та додав: "Скажу тобі, що якби моя була хоча б трохи симпатичніша, то я би її ще зґвалтував".

Висловлювання ведучих радіостанції оцінили як ксенофобські.
Своєрідний гумор викликав обурення українського МЗС. Польське зовнішньополітичне відомство також засудило поведінку радіоведучих.

Через деякий час Воєвудський та Фігурський у властивій їм екстравагантній манері вибачилися перед українцями в ефірі радіостанції. У своє виправдання вони говорили, що лише висміювали упереджене ставлення "середнього поляка".

Незабаром справою зайнявся польська Рада з етики ЗМІ.

Експерти цієї організації визнали жарти радіоведучих проявом ксенофобії і хамством, яке виходить далеко за рамки сатири і порушує етичний кодекс ЗМІ. Пізніше обох ведучих звільнили з радіостанції а саму гумористичну програму "Ранковий WF" закрили.

За даними Польського інформаційного агентства РАР, звинувачувані Куба Воєвудський та Міхал Фігурський відмовились визнати свою провину. При цьому, перший з них скористався правом не давати ніяких пояснень по справі, в той час як другий дав коротке пояснення.

Вони заявили. що жартували не над українками, котрі часто працюють домогосподарками у Польщі, а висміювали стереотипи деяких "нечисленних" представників польського суспільства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я б прокурену, з жовтими від кави і цигарок полячку, не трахнув би навіть тоді, якби х.. знайшов на смітнику. Характерно, що наші вродливі українки, вільно, як тверда валюта, "експортуються" в усі країни світу і, у першу чергу, як ЖІНКИ, а не як домогосподарки, чого не скажеш про барбар, гелен і беат. Шкода лише, що поруч з фізичною красою йде самоприниження і стереотип, мовляв, українки їдуть за кордон мити дупи престарілим італійкам і італійцям. Довгострокова потреба чоловіків в жінці висуває абсолютно інші критерії привабливості: нікому не потрібні красиві ниючі тушки, які розпластались на дивані і посилають чоловіка на кухню: «Піди, пошукай собі щось в холодильнику!». Для щастя жінці потрібні: посмішка, доглянутість за собою, м’який і добрий характер, самодисципліна, невтомність, енергія до життя. Усе це складає чарівність. А ще треба пам’ятати про три головні проблеми на шляху до щастя: відсутність пріоритетів, неготовність до стайєрських дистанцій і заздрісний характер: тикати носом чоловіка, як шкідливе котеня, досягненнями сусіда-бізнесмена чи міліціонера. Усе перераховане (хороше) наші співвітчизниці мають: їм залишилось лише зробити свою державу брендом, як зробили француженки свою. Варто останнім лише назвати місце проживання, як конопаті, з впалими животами і кривими ногами, з яких при ходьбі ледве не спадає взуття, вмить стають найчарівнішими в світі. Немає сумніву, що такий «бренд» відбудеться, і це «відбуття» пришвидшують наші «мужчини», животи яких постійно наповнені дешевим пивом з м’яких пластикових пляшок, польськими чіпсами з ядовитими консервантами і понадранньою аденомою простати.
Відповісти
Фемен тоже экспортный "товар". Чего стыдливо помалкиваеш?
Гордишся экспортом женщин за бугор.
Психология сутенера.
Пускай хо--лы самообслуживание занимаются.
Народ- СВИДОМЫЙ! гордятся тем, чем надо стыдится.
Относительно поляков-они занялись тем, чем надо давно заниматься. В укрАйоне этого не будет. Не дано.
Відповісти
Захлинаючись ядом, ти все розгядаєш з точки зору антиукра. Цілком зрозуміло і нічого тут дивного немає. "Для щастя жінці потрібні: посмішка, доглянутість за собою, м’який і добрий характер, самодисципліна, невтомність, енергія до життя. Усе це складає чарівність". В цій фразі я заклав те, чим володіє українка, а в слові "екпортується" - подобається всім - від француза, до скандінава і американця. Не те, що росіянка - коня на ходу остановит. Треба читати текс, а тоді лише вихаркувати свою отруту проти українців. Ти вже занурився в це лайно по шию, і робиш хвилю, щоб ним захлинутись.
Відповісти
Пытается "юбитель" идеологическую основу подвести.
Комплекс хо--лячей неполноценности -если, что не нравится тут же сравнить: "как у соседа".
Возражать против очевидного-экспорт женщин это плохо, может только конченный "свидомик" с интеллектом фарионши. Вот ее то и надо экспортировать. Жалко-не возьмут. Будет рекламация на поставку.
Відповісти