Волинський ансамбль представляє Україну на фестивалі в Чехії

Волинський ансамбль представляє Україну на фестивалі в Чехії
Нещодавно народний ансамбль «Молодички» Шацького міського будинку культури виступав на фестивалі у Варшаві, а нині – вже у Чехії, де відбувся міжнародний фестиваль пісні і танцю «Весняна казка у Празі».

Керівник «Молодичок» директор будинку культури Ніна Вирович розказує, що організатори фестивалю запросили колектив з невеликого волинського містечка ще півроку тому, знаючи про його численні виступи як в Україні, так і в сусідній Польщі, - пише Наталія Малімон на сторінках газети День.

У Празі виступали під відкритим небом на Староміській площі. Для виступу брали пісні, добре знайомі українцям і популярні у них, а виявилося, що ці ж пісні з оваціями сприймали і глядачі в чеській столиці. Першого дня фестивалю «Молодички» співали «Розпрягайте, хлопці, коні», «Червону руту» і «Жоржини», а наступного - «Ти ж мене підманула», «Била мене мати» і «Кохати час».

Про колектив на Волині зняли уже три фільми, випустили три диски: з піснями українськими і польськими народними, польськими і українськими естрадними і авторські пісні Ніни Вирович.

Після виступу у Празі організатори фестивалю нагородили «Молодичок» туристичною поїздкою в Дрезден. Поїхати на празький фестиваль фінансово допомогли талановитим самодіяльним артисткам місцева влада та підприємці. І їх вже чекає запрошення знову у Варшаву, на черговий фестиваль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Молодички
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський ансамбль представляє Україну на фестивалі в Чехії
17 квітень, 2017, 11:46