У Луцьку пропонують визнати розпорядження Поліщука «нікчемним»

У Луцьку пропонують визнати розпорядження Поліщука «нікчемним»
Розпочали збір підписів під електронною петицією до Луцької міськради із вимогою визнати нікчемним розпорядження секретаря ради Ігоря Поліщука про відновлення подачі теплоносія.

Петиція зареєстрована 19 квітня на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Автор петиції – Ніна Мартинова. Вона вказує, що Кабмін чітко встановив строки опалювального сезону – 1 жовтня – 30 квітня включно. Водночас вона нагадала, що розпорядженням секретаря міськради Ігоря Поліщука передбачено «забезпечити подачу теплоносія на послуги централізованого опалення житлових будинків за наявності письмового звернення більшості споживачів, що проживають в будинку (ОСББ, будинкового комітету чи ініціативних груп житлових будинків) про необхідність забезпечення теплом».

Вона перелічила низку вимог до проведення опалювального сезону.

«У квітні 2016 року та квітні 2017 року жителі багатоквартирних будинків Луцька після прийняття виконкомом відповідних рішень про передчасне завершення опалювального сезону 2015-2016 та 2016-2017 р. зіткнулися з проблемою зниження температури в житлових кімнатах першого поверху, північної сторони будинків до 14-16 градусів при тому, що ЖКП вжито необхідних заходів до утеплення місць загального користування будинку, а мешканцями – до заміни старих вікон на склопакети», - йдеться в петиції.

Через це, зазначає Ніна Мартинова, люди потерпають від підвищення вологості повітря в оселях, що спричиняє розповсюдження грибка на стінах, руйнування несучих конструкцій.

«Крім того, викликає неабияке здивування той факт, що якщо при підвищенні середньомісячної температури в березні технічно можливим є зниження температури теплоносія і відповідно зменшення рахунків лучан за спожите тепло, то у квітні зниження температури носія вже не є технічно можливим – просто опалювальний сезон завершують. Мотивують тим, що при подальшому зниженні температури теплоносія в квітні – стає неможливим підтримувати температуру води для гарячого водопостачання – 55 градусів. Але як в такому разі температура води відповідає нормативу – 55 градусів – влітку, коли централізоване опалення однозначно зовсім відключене?» - йдеться в петиції.

Вона додала, що органи місцевого самоврядування мають право тимчасово визначати режими надання послуг, але аж ніяк не секретар міськради одноосібно.

«Виходячи з цього, секретар міської ради не уповноважений приймати будь-яких рішень про відновлення опалювального сезону. Тим більше, абсолютно дико виглядає вимога отримання підписів для отримання комунальних послуг. Законодавством такого не передбачено», - зазначає автор петиції.

Тому вона вимагає скасувати розпорядження від 14 квітня 2017року № 208 «Про відновлення подачі теплоносія», підписане секретарем міської ради Ігорем Поліщуком, як нікчемне.

Окрім того, Ніна Мартинова вимагає пояснень, чому котельні Луцька не можуть , не завершуючи передчасно опалювальний сезон у місті, подавати в багатоповерхові будинки теплоносій нижчої температури для опалення в квітні. Також вона пропонує розпочати енергетичний аудит багатоповерхівок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не зрозуміло як прийняття петиції даного змісту допоможе лучанам зігрітись??? А щодо дострокового припининення опалювального сезону - то рішення було поспішне і передчасне, мало того о люди у багатоповерхівках мерзнуть, то субсидіантів з автономним опаленням у квітні обдеруть як липки!!! (бо маючи маленьких дітей не вмикати опалення при такій температурі - це якесь катування!!!). Спочатку потратимось на ліки, а потім на заборгованість за тепло.
Цікаво, це банальна непрофесійність, чи спланована акція проти людей???
Відповісти
Це не опалення, це знущання над людьми. Прийшли нові люди, а роблять те саме, що й папєрєднікі. Холоднеча в квартирах, а воно лепече щось про підписи, сезон-не сезон і т.д. В квітні включити після 15-го числа не можна, а виключити до - можна.
Відповісти
А хто таке придумав,щоб жильці збирали підписи,щоб включити опалення? Хто? Що за бред. Коли Кабмін чітко встановив строки опалювального сезону – 1 жовтня – 30 квітня включно.Так у нашому домі Станіславського,52 взагалі живуть повні придурки.Вони цілу зиму задвижкою виключали опалення,так економили ,щоб не платити, а Малиновський спец на весь Луцьк вираховував з Рихлючкою Мірою гігакалорії, повністю тупі в цьому питанні. В квартирах 6 градусів, всі поголовно хворі, а вам подавай список людей. Та скоро ви не будете зимою включати взагалі опалення,бо половину будинку живе жебраків,які не хочуть платити,а будуть замерзати.То,що ми повинні замерзати з алшкашами і ледацюгами.Влада,якщо хочете до корита,то не слухайте придурків окремиї,а робіть по закону природи і людського та постанов Камбіну.
Відповісти
Цього року лучанам вже нічого не допоможе зігрітись, але ж не останній рік живемо. Обравши собі комфортне житло, очікуємо опалення відповідно до українського законодавства, а не масляні радіатори по кутках, увімкнуті газові конфорки і вранішній душ при 15 градусах у ванній кімнаті. Інакше обрали б хатину з грубою і ходили до найближчого ліску по хмиз.
Поліщук докерується, нагне ще більше лучан. Подумаєш - можна ж до річки походити по воду, в кущі до вітру, можна гасову лампу запалити, свічку...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пропонують визнати розпорядження Поліщука «нікчемним»
19 квітень, 2017, 11:28