Суд дозволив затримати директора Ковельського ветсанзаводу

Суд дозволив затримати директора Ковельського ветсанзаводу
Прокуратура отримала дозвіл суду на затримання директора Ковельського ветсанзаводу для обрання запобіжного заходу.

Прокурори наполягатимуть на взятті посадовця, який наразі перебуває в розшуку, під варту, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Керівнику підприємства оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забрудненні земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (кримінальні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 364 та частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України).

ЧИТАТИ ЩЕ: КОВЕЛЬЧАНИ ПЕРЕКРИЛИ МІЖНАРОДНУ ТРАСУ

Правоохоронці встановили, що забезпечив розташування й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 гектари у Ковелі. Цим він спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також заподіяв шкоди навколишньому середовищу на 1,8 мільйона гривень.

Зауважимо, що 7 квітня суд дав дозвіл на знищення речових доказів у провадженні (трупів тварин та відходів тваринного походження, накопичених на території заводу) та доручив це Ковельській міській раді за умови дотримання санітарних норм при координації робіт Держпродспоживслужбою.

Триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.