У Гунчика шукають, куди вивезти відходи з ковельського ветсанзаводу

У Гунчика шукають, куди вивезти відходи з ковельського ветсанзаводу
9 ділянок розглядають для вивезення та захоронення там відходів із Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулась 19 квітня 2017 року, – повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

За словами заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука, є кілька варіантів розвитку подій, однин із яких – вивезення відходів. Згідно з додатком до наказу № 26/117 від 21 березня 2017 року, підписаного директором ДП «Укрветсанзавод» Віктором Підгорним, зважаючи на відсутність фінансування підприємства, його філії не можуть повністю утилізувати накопичені рештки тваринного походження.

Відтак, пропонують щотижня, вивозити по 60 тонн кісток до трьох сусідніх філій. Як варіант, розглядається можливість збільшення потужностей до 80 тонн в тиждень. Своєю чергою, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зобов’язав Ковельського міського голову Олега Кіндера та начальника ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського стежити за вивезенням сировини згідно з затвердженим графіком.

Ще один із варіантів – утилізація решток тварин на місці. Однак, як зазначив Ковельський міський голова Олег Кіндер, ПАТ «Волиньобленерго» заблокувало рахунки філії через борг 240 тисяч гривень. Окрім того, по 1,5 тонни палива необхідно залити у відповідні машини для переробки. Та і це не гарантує позитивного результату, адже не з’ясований їх технічний стан.

У відповідній ситуації найбільш доцільний шлях вирішення проблеми – утилізація решток тваринного походження на територіях військового полігону «Повурськ». Нині їх є чотири. Проте тривають пошуки й інших земель, що відповідають необхідним характеристикам: наразі розглядають ще три. До того ж, начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук під час засідання комісії запропонував ще дві таких території. Тому Володимир Гунчик дав доручення усім відповідним службам провести аналіз усіх 9 земельних ділянок та надати експертні висновки, аби визначити, яка ж з них найбільш придатна та безпечна.

Що ж стосується подальшої роботи, то чергове засідання відбудеться у п’ятницю, 21 квітня 2017 року.

«На нас лежить величезна відповідальність щодо надання відповідної інформації та прийняття конкретних рішень. Тому прошу всіх активно попрацювати. Контроль за виконанням доручень покладено на заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука», – зазначив Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гунчику в двір вивезти і все вирішиться за 15 хвилин БЕЗДЄЛЬНІКІ!!!!!!!
Відповісти
завезіть трішки галіцаям.
Відповісти
кажіть адрес куди везти!!!!
Відповісти
Останні новини
У Гунчика шукають, куди вивезти відходи з ковельського ветсанзаводу
20 квітень, 2017, 09:08