«Герої серед нас»: випустили календар із волинськими «кіборгами»

«Герої серед нас»: випустили календар із волинськими «кіборгами»
Волинська обласна державна адміністрація тисячним тиражем випустила календар із волинськими захисниками Донецького аеропорту .

Ідея створення проекту з’явилася в 2016 році, - розповіла у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost начальник відділу інформаційної політики обласної державної адміністрації Світлана Головачук.

За її словами, в той час інформаційний відділ напрацьовував пропозиції до обласної програми соціального захисту демобілізованих. А голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик акцентував увагу на тому, що для військових потрібні інформаційні заходи, не тільки психологічна реабілітація та фінансова допомога.

«Зрозуміло, що журналісти постійно пишуть інтерв’ю з бійцями чи роблять телепередачі. Але ми вирішили, що зробимо фотовиставку. Заслужений журналіст України та фотограф Валерій Мельник погодився взяти участь. Тоді й започаткували такий проект «Герої серед нас», - розповіла Головачук.

Знімали захисників на території музею військової техніки, а виставку офіційно відкрили 14 жовтня 2016 року, у День Захисника України. Тоді ж відділ інформаційної політики вирішив, що проект не повинен закінчуватися лишень виставкою.

За словами Головачук, на річницю захисту ДАПу у голови ОДА відбулася зустріч із волинськими «кіборгами».

«В той день Юрій Ребрик із «ПравдаPro» зробив знімки героїв. А допомагав роздрукувати календар тисячним тиражем Валерій Мельник», - додала вона.

Світлана Головачук також наголосила, що календар максимально поширять у органах влади та в установах соціального захисту.

На календарі розміщені фотографії 22-ох кіборгів, які захищали Донецький аеропорт. З них 17 Героїв служили в 80-їй ОДШБр: Василь Мельничук, Вадим Ваврищук, Юрій Оксенюк, Дмитро Крижук, Сергій Янок, Іван Галенда, Ігор Гуль, Андрій Серганчук, Юрій Величко, Андрій Луцик, Дмитро Ангельський, Роман Чаровий, Віктор Михальчук, Сергій Чмур, Владислав Пігаль та Віталій П’ясецький.

Також є знімки трьох кіборгів із 5-го батальйону Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектору: Сергія Марчука, Артура Завального, Володимира Чопюка та бійця 93-ої ОМБр Ростислава Смуся та Павла Чайки із 79-ої ОДШБр.

Більшість волинських героїв мають державні відзнаки та медалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волинські
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Герої серед нас»: випустили календар із волинськими «кіборгами»
20 квітень, 2017, 12:32