Відкрили виставку фотолітописця Волині

Відкрили виставку фотолітописця Волині
У Любомльському краєзнавчому музеї триває виставка відомого волинського фотожурналіста Миколи Зінчука під назвою «На старих фотографіях всі молоді».

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Народився Зінчук 17 жовтня 1946-го в селі Куснище, що неподалік Любомля. Перші кроки у фотожурналістиці він зробив у районній газеті «Радянське життя», працював в обласних виданнях, а з 1970-го і до останніх днів життя був фотокореспондентом газети «Радянська Волинь» (нині «Волинь-Нова»).

«Микола Зінчук – член Національної спілки журналістів, учасник багатьох виставок, в тому числі – міжнародних. Його можна по праву назвати фотолітописцем Волині. На його світлинах задокументована тридцятилітня історія рідного краю. Це політичні події і щоденне буденне життя», - зазначає ЗМІ.

Герої знімків фотомайстра – переважно сільські трударі, робітники, є артисти і президенти, видатні політики. Автор фотознімків яскраво передав всю красу рідної волинської природи. Микола Зінчук мав особливе журналістське чуття новизни теми, цікавого факту, неординарного людського характеру.

Фотовиставка «На старих фотографіях всі молоді» – спільний проект Волинського краєзнавчого музею і редакції газети «Волинь-Нова». У Любомльському краєзнавчому музеї з фотороботами Миколи Зінчука вже ознайомилися жителі райцентру, односельчани фотомитця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відкрили виставку фотолітописця Волині
20 квітень, 2017, 12:42