Комісія Луцькради відклала рішення про зниження ставки єдиного податку

Комісія Луцькради відклала рішення про зниження ставки єдиного податку
Бюджетна комісія Луцькради поки не рекомендуватиме сесії розглядати питання щодо зниження ставки єдиного податку, адже, згідно із підрахунками, у разі зниження бюджет міста втрачатиме до 500 тисяч гривень на місяць.

Про це йшлося 20 квітня під час засідання бюджетної комісії.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що у податковий кодекс внесли деякі зміни, які встановили обсяг мінімальної заробітної плати. Наразі ж ставки для підприємців 1-ої групи становлять 10% від обсягу прожиткового мінімуму. Для 2-ої групи ставку встановлюють обсягом до 20% від обсягу мінімальної зарплатні.

Тому у разі невнесення змін, обсяг сплат для підприємців 2-ої групи може зрости від 200 гривень до 640. А це, на думку Козюри, стане ще одним фактором тиску на дрібних підприємців. У Луцьку ж наразі жодних змін не внесено, адже ставки не відкоригували належним чином. Тому депутат пропонував зменшити податкові ставки до 8% в обох випадках, аби не збільшувати навантаження на підприємців.

Проте, за підрахунками департаменту фінансів, у разі встановлення 8% межі, щомісяця міський бюджет недоотримуватиме 500 тисяч гривень. Тому голова комісії Павло Данильчук порадив не поспішати, а ще попрацювати над цим проектом.

Директор департаменту економічної політики взагалі запропонував провести проект як регуляторний акт. Депутат Сергій Була зауважив, що «бучу» навколо цього питання підняли таксисти. Проте вони лукавлять, що не мають змоги сплачувати таку суму, якщо розглянути, скільки коштів вони зароблять.

«Ми повинні думати за наповнення бюджету, адже необхідні кошти на ремонти дворів, підтримку комунальних підприємств тощо», – переконує депутат. Тому він запропонував не вносити питання до порядку денного сесії.

Зрештою, депутати відмовилися вносити проект рішення «Про встановлення ставок єдиного податку» до порядку денного, проте у майбутньому після обговорень розглянути можливість уведення відповідного регуляторного акту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Комісія Луцькради відклала рішення про зниження ставки єдиного податку
20 квітень, 2017, 13:24