Кіндер прокоментував земельний скандал у Ковелі

Кіндер прокоментував земельний скандал у Ковелі
Чималий резонанс у Ковелі викликала ситуація навколо рішення міської ради, а згодом і судових справ щодо виділення учаснику АТО земельної ділянки, на яку претендувала інша цивільна особа.

Про це йдеться в коментарі ковельського мера Олега Кіндера, - повідомили у прес-службі міськради.

«З метою дотримання конфіденційності утримаюся від конкретних прізвищ (хоча в мережі інтернет така інформація є доступною на сторінках місцевих депутатів та правозахисників). Досить неординарний випадок, завдяки якому дехто з активістів вкотре хотів додати собі іміджу захисника справедливості та перемогу на користь бійця у двох інстанціях (в тому числі й апеляційному суді) записати на свій рахунок. Хоча насправді інтереси ветерана АТО відстоювали не вони, а юристи виконавчого комітету Ковельської міської ради», - стверджує Кіндер.

З його слів, учасник АТО – це лише третя сторона без права самостійних вимог. Історія бере свій початок з моменту подання заяви на виділення конкретної земельної ділянки під житлову забудову, яка надійшла на адресу міської ради від ковельчанина.

«Рада тривалий час зволікала із прийняттям рішення. Через кілька місяців на отримання цієї ж земельної ділянки надійшло інше звернення – цього разу від колишнього бійця. Тож на сесії міської ради депутати вирішили розглянути одразу два проекти рішення щодо спірної ділянки. Безперечно, обранці громади віддали перевагу захиснику України», - додав мер Ковеля.

Інший ковельчанин, не згідний з таким рішенням, подав позов до суду про його скасування. Адже його заява надійшла до міської ради значно раніше. «Варто наголосити, що рішення міської ради і права учасника АТО в судах захищали працівники юридичного відділу міськвиконкому за моїм дорученням. Усі заперечення на вимоги позивача в судах першої та апеляційної інстанцій були підписані особисто міським головою», - переконує Олег Кіндер.

Він розповів, що суд залишив рішення міської ради без змін. Тим самим визнавши право на отримання землі за учасником АТО. Наступним кроком була апеляційна скарга громадянина до Львівського апеляційного суду, який також відмовив у її задоволенні і залишив постанову Ковельського міськрайонного суду без змін, а рішення Ковельської міської ради про надання земельної ділянки ветерану АТО – в силі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.