На Волині поцупили газ на мільйон гривень

На Волині поцупили газ на мільйон гривень
Другий тиждень поспіль ПАТ "Волиньгаз" виявляє крадіжки газу, скоєні мешканцями Володимир-Волинського району.

Цього разу, за облаштування несанкціонованого газопроводу та безоблікове користування газом для обігріву теплиць, споживачам доведеться відшкодувати майже мільйонні збитки, - інформує прес-служба "Волиньгазу".

Так, у середу, 19 квітня газовики виявили факт безоблікового споживання природного газу мешканцями с. Білин Володимир-Волинського району.

Нині інформацію про виявлене порушення правоохоронними органами Волині внесено до Журналу єдиного обліку та вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом крадіжки блакитного палива.

Було встановлено, що група мешканців села Білин самовільно приєднались до газопроводу середнього тиску та облаштувавши прихований підземний газопровід з використанням спеціального газового обладнання, незаконно споживали блакитне паливо для обігріву підсобного цеху та теплиці, площею близько 200 квадратних метрів, у якій вирощувалась редиска та розсада помідорів.

За попередніми підрахунками, сума завданих збитків, яку доведеться відшкодувати порушникам сягає близько мільйона гривень.

Окрім того, за такі порушення законом передбачено і кримінальну відповідальність за статтею 185 Кримінального кодексу України, що тягне за собою обмеження або позбавлення волі до п’яти років.

.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині поцупили газ на мільйон гривень
21 квітень, 2017, 02:18