Досить маніпулювати, - лучанин про цькування Скрипки

Досить маніпулювати, - лучанин про цькування Скрипки
Луцький громадський діяч Віктор Грисюк закликав припинити маніпуляції навколо мовної заяви співака Олега Скрипки.

Про це він написав у Facebook.

Грисюк відреагував на цькування Скрипки у соціальних мережах. «Процитую одну знайому етнічну росіянку, яка колись переїхала в Україну: «Я вивчила українську мову з поваги до народу, бо інакше не могла». Шановні, у мене є друзі та знайомі поляки, німці, англійці, євреї, роми, угорці, в'єтнамці, чехи, росіяни, білоруси, молдавани, румуни і можливо ін. Просто відразу всіх не згадаю, які без проблем вивчили або вивчають українську», - зазначив він.

Громадський діяч закликав припинити маніпуляції.

«Тому досить маніпулювати: не важливо, яку мову ви вважаєте рідною, не важливо, якою ви спілкуєтесь в побуті, головне бути людиною і поважати один одного. Але якщо вже приїхали жити в Україну, то вивчити мову можете хоча б із поваги, як і моя знайома», - йдеться в дописі.

«А ще маю багато російськомовних знайомих, які своїх дітей вчать українською, і хоч самі говорять російською, але прекрасно розуміють українську...» - додав Віктор Грисюк.

Нагадаємо, що в інтерв’ю «Українській правді» Скрипка розкритикував громадян України, які неспроможні вивчити державну мову. Він сказав зокрема, що «люди, які не можуть вивчити українську мову, мають низький IQ» і їх «треба відокремити», створивши «гетто».

Після цього у соціальних мережах розпочалося справжнє цькування музиканта. Зокрема обурився глава МВС Арсен Аваков, який, попри державний статус української мови, традиційно послуговується російською.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що цькувати!
Відповісти
Хто такий віктор скрипка?
Відповісти
Посвятіть хто такий "Віктор Скрипка"???
Відповісти
Відколи Скрипка змінив ім'я?
Відповісти
І дійсно, а хто такий цей Скрипка!? Подумаєш, ще одне чмо щось ляпнуло про мови не подувавши! Чого, власне кажучи, його особиста хибна недолуга думка повинна когось хвилювати?
Відповісти
Я ПІДТРИМУЮ СКРИПКУ!
Били Євгена Нищука, тепер Скрипку. Це - "свої", тобто "не так тії вороги як добрії люди..." Це ті, що насправді не хочуть України. Вони якщо і захищаються, то від Путіна, а не від Росії. Вони борються всіма засобами - рішуче, хитро, жорстоко - аби збудувати Росію в Україні: російськомовні книги, газети, журнали, театр, кіно, розважальні заходи, дитячий садок, навчання в школі, обслуговування в супермаркеті, виступи у Верховній Раді...
Чи бажають вони користуватися українською? – Ні!
Щоб оволодіти українською за три роки з нуля потрібні середній рівень розумових здібностей і бажання. Щоб жити в Україні все життя не знати мову на примітивному розмовному рівні – який потрібно мати айк’ю? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=185878115264272&id=174653363053414
Відповісти
Останні новини
Досить маніпулювати, - лучанин про цькування Скрипки
21 квітень, 2017, 10:45