Попри заборону, на Волині вирізають дуби

Попри заборону, на Волині вирізають дуби
На території Рожищенського лісгоспу на Волині невідомі лісоруби вирізали півтора десятка дубів, хоча з 1 квітня настав режим тиші, який обмежує рубку.

Про це повідомляє Район. Рожище.

Громадські активісти та журналісти на території Рожищенського лісгоспу поблизу залізничної станції у селі Клепачів вчора, 20 квітня, виявили півтора десятка свіжозрізаних дубів у діаметрі до 50 сантиметрів.

Окрім того, на місці вирубки – ще з півдесятка дубових пнів, які були навмисне випалені. Окремі з них ще тліли. Невідомі «лісоруби» лишили також непогашеним багаття і поквапцем зникли на автомобілі Volkswagen червоного кольору.

На місце події активісти викликали працівників поліції, які спочатку не мали наміру оформляти протокол. Правоохоронці переконували: оскільки від лісівників немає повідомлення про крадіжку лісу, то, значить, це все відбувається законно і під їхнім контролем.

Активісти наполягали на тому, що з 1 квітня, згідно з Законом України «Про тваринний світ», настав так званий режим тиші, який обмежує рубку. Тим більше, зрізані дерева зовсім не схожі на сухостій чи вражений хворобою ліс.

Поліцейські зателефонували керівництву Рожищенського лісгоспу. Керівник лісгоспу повідомив, що не може прибути на місце події, бо в сусідньому Ківерцівському лісі ліквідовує пожежу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Попри заборону, на Волині вирізають дуби
21 квітень, 2017, 11:47