Луцького суддю, на якого завели кримінал, не відсторонили від роботи

Луцького суддю, на якого завели кримінал, не відсторонили від роботи
Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити суддю Луцького міськрайонного суду Олега Ющука, якому Гепрокуратура закидала постановлення неправосудної ухвали.

Про це повідомляє Закон і бізнес.

У клопотанні Генпрокуратури про тимчасове відсторонення судді Луцького міськрайонного суду Олега Ющука від здійснення правосуддя зазначено, що суддя постановив завідомо неправосудну ухвалу. Цією ухвалою Ющук звільнив з-під варти громадянина Дмитрука, який вчинив злочин за межами України та перебував у зв’язку з цим у розшуку.

Правоохоронці вважають, що Олег Ющук може впливати на свідків у справі, які працюють у суді та безпосередньо підпорядковуються йому.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, Вища рада правосуддя ухвалила відмовити у задоволенні клопотання про відсторонення судді у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

«Під час засідання було встановлено, що розслідування кримінальної справи триває, проводяться слідчі дії і наразі справа до суду не передана. З часу внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань даних про факт скоєння правопорушення за статтею 375 Кримінального кодексу України (постановлення завідомо неправосудного рішення), який інкримінується судді, – 27 жовтня 2015 року – минуло близько півтора року.

На сьогодні Вища рада правосуддя не вбачає необхідності у відстороненні судді від здійснення правосуддя, оскільки, досліджуючи матеріали, ми не знайшли підтвердження викладеним у клопотанні Генеральної прокуратури мотивам для такого відсторонення, зокрема щодо того, що суддя може використовувати свою посаду для створення перешкод у розслідуванні, може вчинити інші аналогічні правопорушення» , – зазначив за результатами засідання член ВРП Ігор Артеменко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суддя, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцького суддю, на якого завели кримінал, не відсторонили від роботи
21 квітень, 2017, 12:31