Повідомили подробиці теракту у Парижі

Повідомили подробиці теракту у Парижі
Стрільцем, який ввечері 20 квітня відкрив стрілянину в Парижі на Єлисейських полях та вбив одного поліцейського, виявився 39-річний Карім Чеуфрі, який вже сидів у в'язниці 2001 року за вбивство правоохоронця.

Він використовував псевдонім "Абу Юсуфа Бельгійський". Це ім'я фігурувало на документах "Ісламської держави" торік, - повідомляє ТСН.

Повідомляється, що чоловік використовував такі месенджери як Telegram, через які він погрожував вбити поліцейських.

Чеуфрі народився у Франції і жив в приміському містечку Шель недалеко від Парижа. Після того, як його впіймали у краденій автівці 2001 року, його ув'язнили на 20 років. Утім чоловіка випустили на волю 2016 року. 

Зазначимо, один співробітник дорожньої поліції помер миттєво, у той час як двоє інших були поранені, перш ніж сам Чеуфрі був застрелений. Одна куля рикошетом вразила жінку-туриста, яка проходила повз.

Відповідальність за скоєне взяла на себе "Ісламська держава".Пізніше у мережі з'явилося відео моменту одразу після стрілянини, на якому видно нападника.

Зловмисник їхав на "Ауді", і коли поруч з ним на червоне світло зупинилася автівка поліцейських, він відкрив стрілянину. В авто злочинця була знайдена помпова рушниця і ножі. Також там знайшли його ідентифікаційну картку.

Поліція обшукала будинок Чауфрі та заарештувала трьох членів його родини.

Як стало відомо, стрільця затримували минулого місяця правоохоронці після спроби купівлі зброї. Однак він був звільнений через відсутність доказів.

Зазначимо, наразі поліція полює на другого підозрюваного, який поїхав на поїзді з Франції до Бельгії.

Обидва поранені офіцери наразі перебувають у стабільному стані, їхньому життю ніщо не загрожує. Жінка-турист також не отримала серйозних поранень.

Нагадаємо, стрілянина у Парижі сталася ввечері 20 квітня в Парижі на Єлисейських полях. У результаті нападу один поліцейський загинув і ще двоє отримали поранення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили подробиці теракту у Парижі
21 квітень, 2017, 15:23