У Росії заборонили два популярні інтернет-ресурси

У Росії заборонили два популярні інтернет-ресурси
Російськомовну інтернет-енциклопедію Луркоморье внесли до реєстру сайтів, які містять заборонену в Росії інформацію.

Як сказано на сторінці реєстру, IP-адресу Луркоморье (85.17.124.180) додали в "чорний список" 11 листопада за рішенням ФРКН, про що повідомляє ТСН.

Прес-секретар інтернет-енциклопедії Дмитро Хомак зазначив, що адміністрація Луркоморье не знає причин блокування ресурсу і готує запит для їх з'ясування.

Увечері 11 листопада частина користувачів стала повідомляти про недоступність ресурсу, тоді як у абонентів деяких російських провайдерів сайт все ще працював. Після цього адміністрація Луркоморье перенесла ресурс на іншу IP-адресу.

Реєстр заборонених сайтів запрацював 1 листопада. В результаті експертизи, без судового рішення, в список можуть включатися сторінки, які містять дитячу порнографію, пропаганду вживання наркотиків і вчинення суїцидів.

Якщо хостинг-провайдер або власник сайту не видалить протягом трьох діб заборонену інформацію, до реєстру включається вже весь ресурс цілком. На опротестування рішення в суді дається три місяці.

Власник Луркоморье сказав, що технічно закрити сайт дуже складно, тому що "можна створити купу дзеркал і переїжджати між ними, на що піде багато сил, часу і грошей".

Говорячи про подальші дії, Хомак зазначив, що на часі адвокат складає офіційний запит Роскомнагляду із з'ясуванням причин блокування.

"Потрібно зрозуміти, в чому нас звинувачують, і що з цим робити. У гіршому випадку, будемо подавати до суду", - заявив він.

Водночас, відома в інтернеті бібліотека Лібрусек також потрапила в список заборонених сайтів, повідомляється на сторінці реєстру.

Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків 11 листопада прийняла рішення заблокувати сайт по одній з IP-адрес - 94.102.50.103. На момент написання новини, сайт бібліотеки продовжує відкриватися.

Причиною блокування став фрагмент з "Куховарської книги анархіста" з рецептом "супу з конопель". Сторінка з книгою була внесена до реєстру ще 6 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там не два, а 176 вже закрили! Вчіть матчастину!:)
Відповісти
Останні новини
У Росії заборонили два популярні інтернет-ресурси
12 листопад, 2012, 16:25