Юрій Моклиця: «Ніч у Луцькому замку» можуть перетворити у політичну кампанію»

Юрій Моклиця: «Ніч у Луцькому замку» можуть перетворити у політичну кампанію»
Колишній заступник міського голови Луцька Юрій Моклиця вважає, що «Ніч у Луцькому замку» можуть перетворити у політичну кампанію».

Про це йдеться в статті про цьогорічну «Ніч у Луцькому замку» Юлії Остапович на Конкуренті.

Як повідомив в.о. міського голови Ігор Поліщук, з бюджету на дводенне проведення заходу передбачено 50 тисяч гривень. Варто відзначити, що стільки ж з бюджету виділяли і минулого року, коли фестиваль тривав лише одну ніч.

До слова, питання щодо пошуків спонсорів у міській раді теж не кваплять. Хоча Юрій Моклиця, розповідаючи про минулорічний досвід організації цієї арт-події, зазначив, що знайти спонсора у Луцьку для фінансування такого заходу не так вже просто.

Читайте також: "НІЧ У ЛУЦЬКОМУ ЗАМКУ" ОБІЙШЛАСЯ У БІЛЬШ ЯК ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

"У мене виникають припущення, що можуть цей захід перетворити у політичну кампанію майбутнього кандидата в мери", - висловив свою думку Юрій Моклиця.

Втім Ігор Поліщук, відповідаючи на питання про те, чи будуть залучати спонсорів, лише сказав, що "не хоче, щоб цей фестиваль був фестивалем однієї особи", згадуючи, що минулоріч генеральним спонсором був бізнесмен Андрій Покровський. Втім на запитання, чи буде міська рада в такому випадку залучати одразу декілька таких спонсорів, теж не відповів однозначно:

"Ми побачимо. Бюджет знаходиться в стадії формування", - сказав в.о. міського голови.

Отож, де ж братиме міська рада спонсорські кошти, якщо забракне вже виділених з бюджету 50 тисяч гривень – поки не зовсім зрозуміло. Можливо, й справді буде краще, якщо міська рада не допускатиме жодного піару бізнесменів на спонсорстві фестивалів, а буде дофінансовувати "Ніч у Луцькому замку", наприклад, з бюджету міста, знявши десь якісь кошти з ремонту доріг, дворів чи, наприклад, з харчування дітей у садочках. Або ж, щоб не робити фестиваль, як казав Ігор Поліщук, " фестивалем однієї особи", можна запропонувати долучитись до спонсорства інше потужне фінансове джерело і зробити "фестиваль одного фонду".

Загалом, яким буде цьогорічний арт-фестиваль "Ніч у Луцькому замку", час покаже. Поки ж залишається незрозумілим амбіційне рішення Ігора Поліщука відсторонити майже в останній момент від організації фестивалю минулорічних організаторів, нехай з мінімальним, але досвідом. Які до того ж вже мали напрацьовану концепцію. А потім поспіхом створити оргкомітет, який цю концепцію буде тільки напрацьовувати. Втім новоствореному оргкомітету, очевидно, доведеться попрацювати в дуже шаленому темпі, щоб встигнути до 1 липня. Оскільки, на відміну від відстороненої команди, їхня підготовка розпочалась навіть не два місяці, а зовсім нещодавно.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому для того щоб казати правду треба стати колишнім???
Відповісти
а ніби раніше так не було?))
Відповісти
Юрій , Ви нормальний чоловік не влазьте в те що вам невідоме . Маєте " Вішак" це в Вас виходить і цим займайтесь , не вішайте чужих медалей на своі груди, Ви молодий у Вас все поереду
Відповісти
Останні новини
Юрій Моклиця: «Ніч у Луцькому замку» можуть перетворити у політичну кампанію»
22 квітень, 2017, 21:02