З підприємцями розібралися талонами

З підприємцями розібралися талонами
Для того, щоб впорядкувати чергу підприємців, які хочуть мати спрощену систему оподаткування з 2012 року, у відділі реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності Луцької міської ради ввели систему талонів з днями прийому.

Нагадаємо, що відділ у Луцьку повинен до 25 січня прийняти близько восьми тисяч підприємців, котрі бажають перебувати на спрощеній системі оподаткування. Вони повинні звірити види діяльності, які введені в держреєстрі. Опісля цього підприємці подають заяви до податкової. З огляду на те, що структура може в день приймати не більше ста чоловік біля установи утворилися черги.

Кравчук пообіцяв, що з вівторка працюватимуть довше

Напередодні, 5 січня біля відділу реєстрації доходило мало не до бійок. У підприємців, котрі стояли біля реєстраторів, здавали нерви. Туди навіть приїжджав перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Віце-мер зізнався, що «така ситуація та незручності не створює авторитет для органів влади».

«Ми додатково залучили людей у відділ, ввели талончики, аби люди могли зранку записати і пізніше прийти, з вівторка буде подовжений робочий день», - каже Кравчук.

Живу чергу ліквідували

У п’ятницю, 7 грудня близько восьмої ранку біля відділу реєстрації було кілька десятків чоловік.



Втім, уникнути черг вдалося. Підприємців просто записали у список і згідно з ним кожному видали талон на відвідування. Отож 60-тьох підприємців відділ прийме 6 січня до обіду, ще 30 – після першої години. Решту «перекинули» на наступний тиждень.



«Отримав талон на вівторок. Сказали приходити вже тоді. В принципі, це правильно, бо була би жива черга і тут стояло би понад сотню людей», - каже підприємець Володимир.



Довідка

З сайту Луцької міської ради:

До заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. Прийом заяв проводиться в кабінетах № 027, 030, 035, 120, 121, 130. При заповненні заяви в пункті 10 вказується обраний вид діяльності згідно з КВЕД ДК 2005 року.

З метою уникнення черг при поданні заяви слід попередньо провести звірку в інспектора щодо відповідності обраних Вами видів діяльності даним, які внесені в базу при державній реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності. При відсутності розбіжностей ніяких додаткових відомостей для підтвердження видів діяльності не вимагається.

З 1 січня 2012 року набирає чинності національний класифікатор України ДК 09:2010 «Класифікація видів економічної діяльності» (КВЕД 2010), перехід до якого буде здійснюватись поступово протягом 2012 року.

Режим роботи Луцької ОДПІ по прийому заяв від платників у робочі дні з 9 до 20 години, у вихідні та святкові дні – з 9 до 16 години.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.